NewsroomGLR
GLR

De avonturen van de eerste halve finale op dinsdag 7 mei!

🇦🇺 Australië: Electric Fields 🎵
Daar zijn ze dan, het dynamische duo Electric Fields, bestaande uit de charismatische zangeres Zaachariaha Fielding en de muzikale meester Michael Ross! Ze laten de elektrische soulmuziek knallen met hun nummer ‘One Milkali (One Blood)’, waarbij ze ons verrassen met teksten in het Yankunytjatjara, een taal van de oorspronkelijke volkeren van Australië in het Noord-Westen van Zuid-Australië. Een primeur voor het Songfestival! Ze waren er bijna in 2019, maar dit jaar zijn ze vastberaden om de top te bereiken.

🇧🇪 België: Mustii 🎤
Vanuit Wallonië komt de getalenteerde Mustii, een 33-jarige zanger uit Brussel die al twee albums op zijn naam heeft staan! Na Gustaph’s knappe zevende plaats vorig jaar, is het nu de beurt aan Mustii om België te vertegenwoordigen met zijn betoverende nummer ‘Before the Party’s Over’. Met zijn ervaring als vast jurylid bij Drag Race Belgium, belooft Mustii een spektakel neer te zetten dat je niet wilt missen!

🇨🇾 Cyprus: Silia 🌟
Een mix van Australisch, Cypriotisch en Grieks talent komt samen in de vorm van de sensationele Silia Kapsis! Met haar nummer ‘Liar’ zal ze Cyprus vertegenwoordigen, een lied doordrenkt met emotie en kracht. Met zo’n indrukwekkende achtergrond kan Silia niet anders dan schitteren op het Songfestival podium!

🇮🇪 Ierland: Bambie Thug 🌈
Ierland wordt dit jaar vertegenwoordigd door de unieke en non-binaire act, Bambie Thug, klaar om de wereld te verbazen met hun ‘ouija pop’ geluid! Met een achtergrond in ballet en musical, en een nummer genaamd ‘Doomsday Blue’, brengt Bambie Thug een boodschap van trots voor de queer gemeenschap. Een act waar de meningen verdeeld over zijn, maar zeker een om in de gaten te houden!

🇮🇸 IJsland: Hera Björk 🎶
Een oude bekende betreedt opnieuw het podium! Hera Björk, bekend van haar deelname in 2010, is terug met haar betoverende stem en charismatische optreden. Met ‘Wild West’ laat ze ons zien waarom ze een favoriet is onder fans. Ondanks enige controverse rond de stemming, staat Hera Björk vastberaden om opnieuw te schitteren op het Songfestival podium!

🇭🇷 Kroatië: Baby Lasagna 🍝
Maak kennis met de unieke persoonlijkheid van Marko Purišić, beter bekend als Baby Lasagna, uit Kroatië! Met zijn komische nummer ‘Rim Tim Tagi Dim’, geeft hij een humoristisch antwoord op de zoektocht van Oost-Europeanen naar ‘betere kansen’. Met inspiratie uit zijn eigen leven en een verrassende wending in de selectie, heeft Baby Lasagna zeker de aandacht getrokken van het Songfestival publiek!

🇱🇹 Litouwen: Silvester Belt 🎩
De verrassende winnaar van de nationale selectie in Litouwen is niemand minder dan Silvester Belt! Met zijn nummer ‘Luktelk’ neemt hij ons mee op een reis door de matrix van het dagelijkse leven. Een unieke mix van ritme en mysterie, dit nummer laat zien waarom Silvester Belt de perfecte keuze is om Litouwen te vertegenwoordigen op het Songfestival!

🇱🇺 Luxemburg: Tali 🌟
Na 31 jaar afwezigheid maakt Luxemburg een glorieuze terugkeer naar het Songfestival podium! Met haar nummer ‘Fighter’ brengt Tali een boodschap van doorzettingsvermogen en kracht. Een ode aan het vastberaden karakter van Luxemburg, dit nummer zal zeker indruk maken op het Songfestival publiek!

🇷🇸 Servië: Teya Dora 🌺
Van het winnen van het nationale songfestival in Servië komt Teya Dora naar Malmö! Met haar nummer ‘Ramonda’ brengt ze een ontroerend verhaal over veerkracht en hoop. Een eerbetoon aan de kracht van overleven, Teya Dora laat zien waarom ze de perfecte keuze is om Servië te vertegenwoordigen op het Songfestival!

🇺🇦 Oekraïne: Alyona Alyona & Jerry Heil 🎉
Alyona en Jerry hebben met overweldigende meerderheid de nationale finale gewonnen met hun nummer ‘Teresa & Maria’. Ondanks een technische storing bij de online-stemming, staan ze vastberaden op het podium van de eerste halve finale op dinsdag. Na de zesde plaats van Oekraïne vorig jaar, zijn ze klaar om opnieuw te schitteren en de harten van het publiek te veroveren!

🇵🇱 Polen: Luna 🎻
Ontmoet de veelzijdige Luna, die haar vioollessen inruilde voor een studie politicologie en rechten! Met haar nummer ‘The Tower’ brengt ze een mix van kracht en mysterie, geïnspireerd door legendes zoals Björk en Nick Cave. Na een lange tijd zonder top 10 plaatsen, is Polen vastbesloten om terug te keren naar de hoogste regionen van het Songfestival!

🇫🇮 Finland: Windows95man 💻
Na de opvallende act van Käärijä vorig jaar, komt Finland weer met iets unieks! ‘No Rules!’ wordt gezongen door de excentrieke Windows95man, die twijfelt of hij zal afreizen naar Malmö vanwege de deelname van Israël. Als hij zich terugtrekt, zal Siipola Finland vertegenwoordigen. Een mix van chaos en verrassing, Finland staat klaar om opnieuw te verbazen op het Songfestival podium!

🇲🇩 Moldavië: Natalia Barbu 🎶
Na haar negende plaats in 2007 is Natalia Barbu terug om Moldavië te vertegenwoordigen met ‘In The Middle’. Terwijl ze ons meeneemt op een muzikale reis, vraagt ze zich af of ze dit jaar hoger zal eindigen. Hoe dan ook, met haar ervaring en passie zal Natalia Barbu zeker indruk maken op het Songfestival publiek!

🇵🇹 Portugal: Iolanda 🌊
Iolanda Costa, bekend van haar deelname aan het Nationaal Songfestival van Portugal in 2022, is vastbesloten om dit jaar te schitteren op het grote podium van het Songfestival! Met haar nummer ‘Grito’ brengt ze een krachtige boodschap van emotie en passie. Hoewel de bookmakers haar onderaan zetten, zal Iolanda zeker haar stempel drukken op het Songfestival!

🇸🇮 Slovenië: Raiven 🌌
Raiven neemt ons mee op een mysterieuze reis met haar betoverende nummer ‘Veronika’. Met haar unieke geluid en charme, belooft Raiven Slovenië opnieuw te vertegenwoordigen met een nummer dat de harten van het publiek zal veroveren. Met Bojan van de Sloveense band Joker Out aan haar zijde, staat Raiven klaar om te schitteren op het Songfestival podium!

Related posts

10 Verfrissende Tips om Af te Koelen tijdens het Warme Weer in Nederland

newsroomglr

Veiligheidsgevoel daalt: “Je bent hier niet meer veilig” 

Denise Naomi Jense

Excursie voor de 2e jaars redactie studenten van het GLR 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More