NewsroomGLR
GLR

Hoeveel dagen duurt Pasen nou echt?

Voor de meeste mensen in Nederland staat Pasen voor paaseitjes, brunchen, paasmarkten en paas festivals. Waarom wij nou precies Pasen vieren is voor veel mensen een raadsel. Pasen is namelijk meer dan alleen eerste en tweede paasdag. 

Kortom draait het allemaal om de kruisiging van jezus. Pasen kennen veel mensen als eerste en tweede paasdag. De viering is alleen iets ingewikkelder dan dat. Het verhaal van Pasen zoals wij die uit de bijbel kennen is dat jezus werd gekruisigd. Dit verhaal begon allemaal op Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen. Op Witte Donderdag herdenken de christenen het laatste avondmaal van jezus. 

Na Witte Donderdag volgt Goede Vrijdag. Als je kijkt naar de gebeurtenis op Goede Vrijdag, zou je niet zeggen dat dit een Goede vrijdag was. Op deze dag herdenken wij namelijk de kruisiging van jezus. 

Dan is er nog een belangrijke dag die volgt, dat is Stille Zaterdag. Deze dag wordt de graflegging van jezus herdacht. 

Het echte feest begint op eerste paasdag, dan vieren de christen dat jezus is opgestaan uit zijn dood. 

Pasen betekent veel voor christen. Het is ook de reden dat wij een extra lang weekend hebben gekregen. Hoewel dit feest dus niet veel betekent voor mensen die niet christelijk zijn, het blijft een vrolijk weekend met veel vreugde en leuke activiteiten. 

Related posts

Excursie voor de 2e jaars redactie studenten van het GLR 

newsroomglr

Telefoonverbod op Middelbare scholen: Een lastige keuze

Anass El Boutahiri

Dagje erop uit: Duitsland

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More