NewsroomGLR
GLR

Dit weten we over het Eurovisie Songfestival 2024 

Het podium staat te popelen, de stad is gekozen, en de eerste klanken hebben hun koffers gepakt voor een reis naar Zweden! Tromgeroffel alsjeblieft, want het Eurovisie Songfestival 2024 staat weer op het punt om de spotlights te stelen. Hier zijn alle sappige details! 

In de betoverende Malmö Arena in Zweden zal het Eurovisie Songfestival dit jaar plaatsvinden, op 7, 9 en 11 mei. Zweden die trots is met zeven overwinningen nu dankzij de legendarische Loreen, volgt nu in de voetsporen van alleen Ierland, die ook zeven overwinningen opnaam hebben staan. Sta klaar voor de presentatie van Petra Mede, die eerder al de show stal in 2016, samen met Måns Zelmerlow die in 2015 won met het nummer ‘Heroes’ en Malin Akerman, bekend van de shows: Trophy Wife en The Comeback. 

Nieuwe gezichten en enkele afhakers! 

Dit jaar hebben we een kleinere, maar niet minder sprankelende, groep deelnemende landen. Een totaal van 37 landen betreden het grote podium van het Songfestival. Waarvan er maar 26 in de finale mogen staan. Luxemburg maakt een terugkeer na 31 jaar afwezigheid. Helaas, Roemenië heeft dit jaar besloten om de feeststemming te missen. En net als vorig jaar, zien we Rusland en Wit-Rusland niet schitteren op het podium. Israël houdt zijn adem in, terwijl discussies over boycots woeden. Artiesten in Finland, IJsland, Ierland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk vinden dat Israël, net als Rusland, moet worden geboycot vanwege de recente gebeurtenissen in de wereld.  

Oh la la, het wordt een wervelwind van emoties en muziek! 

Related posts

Dodelijke explosie Rotterdam mogelijk door drugslab.

Mila van Alphen

Goedkoper dan dit kan het niet  

newsroomglr

Kinderen kunnen nooit meer vapen!

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More