NewsroomGLR
gebeurtenismisdaadnewsroom

Ondanks bedreigingen keert Amalia weer terug naar studentenwoning  

De kroonprinses Amalia (20) kan weer in haar studenten woning in Amsterdam gaan wonen, bevestigen diverse bronnen. Dit was zo ongeveer anderhalf jaar lang niet mogelijk door mogelijke bedreigingen. Hierdoor was ze genoodzaakt om terug in te trekken bij haar ouders.  

In mei 2022 werd bekendgemaakt dat Amalia in Amsterdam ging studeren en wonen. Hierna werd gevolgd dat in oktober 2022 de kroonprinses niet langer in Amsterdam kon blijven wonen door een mogelijke bedreiging. Amalia trok terug in bij haar ouders en ging alleen naar buiten om naar de universiteit te gaan.  
De situatie viel voor de hele familie zwaar; ‘’De onzekerheid, de onvrijheid, dat is niet zoals je je kinderen wil opvoeden en wat je je kinderen wil meegeven’’. Aldus koning Willem-Alexander.  

De autoriteiten hebben in 2022 een 40-jarige man gearresteerd die ervan werd verdacht Amalia te willen ontvoeren of vermoorden. Dit had veel invloed op Amalia: ‘’Ik ging mijn studententijd in met de gedachte te gaan doen wat studenten doen. De realiteit was helaas allesbehalve dat. Ik ga heel erg eerlijk zijn; ik heb het er nog steeds heel erg moeilijk mee.’’ 

Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil aan de krant ‘omwille van de persoonlijke levenssfeer van de prinses’ ontkennen noch bevestigen dat Amalia weer in Amsterdam woont. 

Related posts

Een schoolmaaltijd in ruil voor een waardebon 

newsroomglr

De GLR Newsroom pakt groot uit met een Launch Party! 

newsroomglr

Elfjarige celstraf voor een moeder die pasgeboren dochter ernstig ziek maakte 

Anamaria Marosan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More