NewsroomGLR
Politiek

Omtzigt stapt eruit

Grote politieke partijen zoals PVV, VVD en BBB hebben Pieter Omtzigt van NSC gevraagd om uit te leggen waarom hij niet meer aan de formatietafel wil zitten. Dit gebeurde nadat NSC uit de formatieonderhandelingen is gestapt. Volgens BBB-leider Van der Plas kwam dit nieuws eerst via de media en daarna pas via een berichtje van Omtzigt zelf. Ze vinden het raar dat Omtzigt niet is komen opdagen voor het geplande gesprek en willen graag weten waarom hij dit heeft besloten.

Wilders van de PVV is ook verbaasd en geschrokken door Omtzigt’s beslissing. Hij hoopt dat Omtzigt alsnog meedoet aan het gesprek van vanavond. Volgens Wilders is het belangrijk dat Omtzigt uitlegt waarom hij vertrokken is. Ook Yesilgöz van de VVD wil dat Omtzigt vanavond toch komt praten. Ze vinden het vreemd dat Omtzigt niet aanwezig wil zijn terwijl ze middenin belangrijke gesprekken over de financiën zaten.

Nu NSC niet meer meedoet aan de formatie, moeten de andere partijen op zoek naar nieuwe opties om een regering te vormen. Er wordt gesproken over verschillende coalities en er zal volgende week in de Tweede Kamer een debat plaatsvinden over hoe het nu verder moet met de formatie. Het kan dus nog wel even duren voordat er een nieuwe regering is.

Related posts

Tweede Kamer ontruimd door incident postkamer 

newsroomglr

TikTok niet te vertrouwen

newsroomglr

Pokémon met wapens zorgt voor problemen 

Mikaela Ilić

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More