NewsroomGLR
gebeurtenisRotterdam

Drie Vermisten na Hevige Knal en Grote Brand in Rotterdam: ‘Vrezen het Ergste’

Gisteren vond er een grote explosie en brand plaats in een gebouw in Rotterdam-Zuid, waarbij drie mensen vermist raakten. De angst is groot dat ze nog in het pand zijn, gezien de omvang van de schade. Het complex is deels verwoest, en de zoektocht naar de vermisten is nog in volle gang.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat er een gewonde is, de bewoner van de woning boven de garagebox waar de explosie plaatsvond. De man werd door de kracht van de explosie met bank en al uit zijn huis geblazen. Hij is behandeld ter plaatse. Een deel van het gebouw is volledig vernield, met tientallen gebroken ramen in omliggende woningen en gebouwen.

De explosie deed zich voor in een garagebox, waarbij een auto de straat op werd geblazen. Het daaropvolgende vuur verspreidde zich snel naar het wooncomplex. De brand is inmiddels geblust, maar de nasleep is enorm. De gasleidingen in het gebied zijn afgesloten, en de hulpdiensten zijn druk bezig met opruimen

Met behulp van een drone is gekeken of de vermiste personen zich nog in het gebouw bevinden. Brandweerlieden doorzoeken het pand met speurhonden. Het betreden van het complex door politie en forensische opsporing is momenteel nog niet mogelijk vanwege de veiligheid.

Helaas zijn 44 woningen onbewoonbaar verklaard, en de bewoners zijn overgebracht naar sporthal de Wielewaal en een hotel. De explosie heeft veel mensen in de buurt geschokt, met getuigen die de kracht van de knal op kilometers afstand hebben gevoeld.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De veiligheidsregio kan niet bevestigen of het een aanslag of een ongeluk was. Bewoners in omliggende wijken zijn opgeroepen om uit de buurt te blijven en de hulpdiensten de ruimte te geven.

De impact van de explosie is best groot, en de politie zijn nog bezig met het in kaart brengen van de schade.

Related posts

Expositie straatintimidatie

newsroomglr

Omegle schakelt zichzelf uit! 

newsroomglr

Recordaantal egels geteld in Nederland 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More