NewsroomGLR
GLR

Vernieuwing studiefinanciering mbo-studenten

Er komen een paar wijzingen voor de studiefinanciering van het mbo. Ben jij uitwonend dan krijg jij voor een jaar 164,30 euro per maand. Dit is voor de hoge kosten van boodschappen en energie. Ben jij niet uitwonend dan zijn er nog genoeg dingen die gaan veranderen. Je hoeft je studiegeld pas na 35 jaar terugbetalen in plaats van 15.

Zit je te denken om verder te studeren en volgend jaar een hbo te doen? Dan kun je studie langer proberen, zonder dat het gevolgen heeft voor het terugbetalen. En maak je vervolgens een half jaar geen gebruik van studiefinanciering, dan wordt de presentatiebeurs omgezet in een gift. Je hoeft je reisproduct, basisbeurs en aanvullende beurs niet terug te betalen. Maar heb je gebruik gemaakt van een lening dan moet je dat nog wel terugbetalen.

Heb jij een baan naast je studie? Dan kan je nu zoveel bijverdienen als je wilt en je studiefinanciering blijft hetzelfde. Per 1 januari 2024 wordt de bijverdiengrens afgeschaft. Bijverdiensten in 2022 en 2023 worden al niet meer gecontroleerd.

Foto: Mathieu stern op unsplash

Related posts

Video: Making of wintergames op het grafisch lyceum

newsroomglr

De Complotcast: Interview met Medium Ellen over of geesten bestaan.

newsroomglr

Taylor Swift dreigt student aan te klagen!

Nyssa de Ruiter

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More