NewsroomGLR
Sport

Van rookie tot king 

Het begon allemaal in 2003, Lebron James werd als eerste gedraft voor de NBA. De druk was onwijs hoog aangezien hij highschool oversloeg en vanaf college meteen naar de nba ging. Dit is heel speciaal, maar 3 spelers in de geschiedenis van de nba hebben dit gedaan.  

Beginjaren  

Lebron begint zijn carrière bij de Cleveland cavaliers in 2003.  In zijn eerste jaar werd hij gekozen tot Rookie Of The Year met een gemiddelde van 21 punten, 6 assists en 5,5 rebounds. Daarmee was hij de jongste speler die die titel ontving in de historie van de club. Pas na 4 jaar in 2007 haalde lebron de playoff finals, deze verloren ze helaas tegen de San Antonio Spurs die kampioen werden. In 2009 waren ze de favoriet om de titel te winnen. Ze wonnen van de Pistons en de Hawks, echter troffen ze de Orlando Magic in de conference finals, en in Game 6 waren het de Magic die aan het langste eind trokken en doorstroomden naar de nba finals. 

The decision  

In 2010 kwam het contract van Lebron James tot een eind, hij werd hierdoor een free agent. Er werd verwacht dat hij bij tekende bij de Cavs maar Lebron besloot te tekenen bij de Miami Heat.  Dit werd uitgezonden op ESPN op 6 juli 2010 onder de naam “The Decision”. In het eerste seizoen bij de Heat was James dicht bij een kampioenschap. Het team haalde de finale, maar verloor daarin van de Mavericks met 4-2. In 2012 lukte het hem, Wade, Bosh en de rest van het team “NBA Champion” te worden van het seizoen 2011/12. In 2013 werd hij ‘back-to-back’ kampioen met de Miami Heat, door de beslissende zevende wedstrijd tegen de Spurs met 95-88 te winnen. James werd voor het tweede seizoen op rij verkozen tot MVP van de finals. In 2014 kwam Lebron weer terug naar Cleveland en in 2018 vertrok hij naar de Lakers. 

Het record 

Over de Jaren kwam hij steeds dichterbij, hij ging heel snel iedereen in punten voorbij, totdat hij op plek 2 kwam achter Abdul-Jabbar. Abdul-Jabbar stond 38 jaar bovenaan de puntenlijst met 38,387. Sinds dit seizoen was Lebron dichterbij dan ooit, elke game kwam hij sneller dichterbij het record. Er werd geschat dat hij het rond juni zou verbreken maar dit bleek al in februari te gebeuren. Op 8 februari in een wedstrijd tegen de OKC Thunder verbreekt Lebron James met 38 punten het record van Kareem Abdul-Jabbar. Hierbij heeft Lebron James de meeste punten ooit met 38,390 punten in 1400 wedstrijden minder dan Abdul-Jabbar.  

Related posts

Verwachtingen van de Oranje Leeuwen  

newsroomglr

Voorbeschouwing Feyenoord – AS Roma UEFA Europa League

newsroomglr

Liveblog Duitsland-Japan

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More