NewsroomGLR
GLR

Zijn Nederlanders sensatiezoekers? 

Een gevecht op het schoolplein, een ongeluk op de snelweg of een auto die te water is. De meeste van ons hebben wel eens de behoefte gehad om “eventjes te gaan kijken”. Nederlanders vinden zichzelf vaak ware sensatiezoekers. Komt dit ook terug in een onderzoek? 

Ons onderzoek 

Newsroom GLR heeft steekproef gedaan naar dit onderwerp. Wij hebben aan een groep jongeren gevraagd of zij zouden gaan kijken als er een gevecht was op het schoolplein of in de aula van de school, en waarom zij dit wel of niet zouden doen. Zijn wij echt zulke sensatiezoekers als dat we zeggen? 

De resultaten 

De resultaten waren naar onze mening verrassend. Van de 23 mensen die mee wilde doen aan ons onderzoek, zeiden 14 mensen (61%) dat ze zouden gaan kijken bij een schoolgevecht. 9 mensen (39%) zouden dit niet doen. De meeste mensen die “ja” zeiden gaven als reden op dat ze zouden kijken uit leedvermaak. De meeste mensen die “nee” zeiden gaven als reden op dat ze een schoolgevecht simpelweg niet interessant vinden. 

Conclusie 

Zijn de jongeren uit de steekproef sensatiezoekers? Uit ons onderzoek meer dan de helft wel. Toch is 61% een lager percentage dan wij van tevoren hadden gedacht.  

Geschreven door: Jarlo van der Vloed 

Related posts

Het wordt niet iedere dag beter voor Jasper Rekers (BBB) 

newsroomglr

MBO’ers verdienen meer loon dan menig HBO’ers 

newsroomglr

Overprikkeling, speciale interesses en meer in dit interview met Zoë van Schaïk!

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More