NewsroomGLR
Entertainment

Rijbewijs halen als student, zorg voor de juiste rijschool! 

Veel studenten beginnen natuurlijk rond hun 17e met het halen van een rijbewijs. Ook ik ben er een paar weken geleden mee begonnen. Eigenlijk heb ik het geld nog niet bepaald bij elkaar maar dat komt wel goed. Ik kan namelijk (wat niet ongelofelijk veel rijscholen doen) gewoon per les betalen. Dit betekent natuurlijk wel dat ik elke maand wat geld binnen moet krijgen door te werken.  

Als je eenmaal gaat beginnen moet je er niet te veel over nadenken. Misschien vind je het spannend, terwijl een ander het al half kan omdat hij al stiekem bij zijn vrienden in de auto heeft gereden. Bij mij was dat niet echt het geval. Ik had er totaal geen ervaring mee. Mijn eerste les had ik wel wat zenuwen maar ik vond het niet enorm spannend. Ik had een proef-rijles aangevraagd bij een rijschool en dat was niet bepaald een succes. 

De rijschool in kwestie was niet helemaal mijn topervaring. Wat er eigenlijk mis was is dat er niet enorm veel aandacht besteed werd aan het rijden. De instructeur was harstikke aardig maar zat net iets te veel op zijn telefoon. Ietsjes maar hoor. Als je het 10 minuten bellen niet meerekent. Of terwijl het was niet echt een les maar meer een ‘zoek het zelf uit’ auto-editie.  

De volgende rijles (overigens bij een andere rijschool) was wel erg fijn. Er werd mij daadwerkelijk uitgelegd hoe ik moest sturen. Het ging eigenlijk best wel prima. De volgende les werd het al ietsjes lastiger aangezien de zogeheten ‘koppeling’ werd uitgelegd. Ik had het redelijk snel onder de knie. Alleen de stoplichten waren nog wat lastiger. Maar dan komt het, les nummer 3. Schakelen… 

Het schakelen wordt vaak als lastig gezien. Veel jongeren waaronder ik denken vaak van tevoren dat je in de knoei gaat raken, in de soep gaat roeren. Eigenlijk valt dit reuze mee zolang je er niet te veel over nadenkt.  

Dus nog even een tip als je gaat beginnen aan je rijbewijs. Zorg dat je wat geld opzak houdt, kijk vooral goed naar een rijschool. Ook zeker een proefles aanvragen want dit bespaart in een paar gevallen enorm veel geld. Voor de rest raad ik vooral aan een school te zoeken die je echt fijn vindt. Geld is natuurlijk belangrijk maar het is beter net iets meer geld kwijt te zijn voor een betere les want anders raak je later toch weer veel geld kwijt aan meer lessen.  

Geschreven door: Roy Coenradie 

Related posts

44 Ideeën voor jouw bucketlist!

newsroomglr

De Vegetarische Slager maakt een comeback in Roffa!

newsroomglr

THE TAKEOVER TAKET NIET OVER 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More