NewsroomGLR
LifestyleSport

Waarom zou je beginnen met wielrennen?

Foto door Adriaan Wisse

Wielrenners, komen vaak negatief in de media. Op Tiktok worden er vaak filmpjes gemaakt van mensen die ze irritant vinden, omdat ze altijd zo hard fietsen en dominant zijn in het verkeer. Wielrennen heeft ook een leuke kant die je niet zo vaak hoort, daarover kom je meer te weten in dit artikel.

Laten we eerst beginnen met een aantal feitjes. Wielrennen bestaat al meer dan een eeuw en de eerste Tour de France werd gehouden in 1903. De Tour de France is in totaal 3500 kilometer. Echte profs bereiken in een wedstrijd ongeveer een snelheid van zo’n 70 km per uur. Als je op een normale fiets zit, rijd je gemiddeld 15 km per uur, een heel verschil dus.

Dan is nu de vraag, waarom zou je beginnen met wielrennen? Wielrennen is natuurlijk heel goed voor je conditie. Ook is wielrennen heel handig als je in de stad woont. Als je effe rust wilt, ben je zo in de weilanden aan het fietsen en heb je heerlijke rust, ook al woon je in de stad. Fietsen is ook heel goed voor je mentale gezondheid. Als je fietst, maak je een stofje aan dat serotonine heet. Dit stofje zorgt ervoor dat je blij wordt en alles positiever gaat zien. Het is dus ook heerlijk om je hoofd even leeg te maken.

Als je dan echt begint met wielrennen en je een fiets koopt, is het belangrijk dat je hulp vraagt aan mensen die al wielrennen, zij kunnen je dan tips geven over een goede fiets die bij jou past. Ook is het handig om de app Strava te downloaden. Met deze app kan je routes opnemen en met anderen delen. Je hebt ook de app Komoot.

Het is handig om het racefietsen rustig op te bouwen. Je begint met 20 kilometer en zo steeds meer. Als je dan op de fiets zit, is het handig om wel aardig te doen tegen de mensen die je tegenkomt en ze niet af te snauwen. Op deze manier gaan mensen steeds positiever naar wielrennen kijken![

Related posts

Steeds meer psychische zorg nodig voor de jeugd.

newsroomglr

Padellen: de nieuwe hit, maar hoe werkt het eigenlijk?

newsroomglr

De mobiele telefoon is een dagelijkse gewoonte geworden 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More