NewsroomGLR
gebeurtenis

Elfjarige celstraf voor een moeder die pasgeboren dochter ernstig ziek maakte 

Door Jacoplane (well, his parents anyway) - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1276885

De rechtbank in Utrecht heeft de 37-jarige Sarah V. uit Bunnik veroordeeld tot elf jaar cel. Volgens de rechtbank is bewezen dat de moeder en arts zich in 2020 schuldig maakte aan poging tot moord op haar pasgeboren dochtertje.  De vrouw werd een paar jaar eerder vrijgesproken van het ernstig ziek maken van haar zoon.  

Ik vind de celstraf terecht, want het is poging op moord. Zij is een gevaar voor de maatschappij, omdat je niet weet of zij meer van zulke gedachtes heeft” 

  • Demy van de opleiding Redactiemedewerker 

Het meisje werd in april 2020 te vroeg geboren en lag daarom in een couveuse in het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis. Sarah V. heeft haar gekolfde moedermelk verdund en er daarna diarreeremmer loperamide aan toegevoegd. Dit heeft zij vervolgens aan het ziekenhuis afgeleverd die het aan het kind gaf. Dit leidde onder meer tot ernstige hartritmestoornissen bij het kind. 

Er werd een groot onderzoek gedaan ook naar de moedermelk en daaruit kwam wat Sarah V. had gedaan. Het meisje kreeg daarna kunstvoeding en herstelde.  

“Ik vind het heel bizar. Ik vind Überhaupt dat in de samenleving van nu een arts moet controleren wat die geeft, omdat de samenleving van nu echt bizar is. De lengte van de celstraf vind ik goed en terecht.”  

  • Anouk van de opleiding Redactiemedewerker  

Sarah V. werd in januari 2021 gearresteerd en kwam na een maand vrij. De rechtbank bepaalde dat ze direct weer moest worden vastgezet, ter bescherming van haar kinderen en de samenleving. De rechter bepaalde ook dat de moeder een schadevergoeding van 10.000 euro moet betalen aan haar dochter. 

Related posts

Ondanks bedreigingen keert Amalia weer terug naar studentenwoning  

Floor Vos

“Ik ben geen nazi” aldus prins Bernhard lid van de NSDAP 

newsroomglr

Daan Overveld heeft het mbo debat 2023 gewonnen

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More