NewsroomGLR
newsroom

Examentips: Hoe ben je voorbereid op het examen 

Het is maart en dat betekent voor de tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum, dat het tijd is voor de examens. Examens kunnen spanning met zich meebrengen. Hoe ga je daar het beste mee om? Voorbereiding is key. Hier zijn een paar tips hoe jij je perfect kan voorbereiden op je examen. Zo heb je geen zenuwen meer nodig. 

Vroeg naar bed

De beste voorbereiding begint de avond van tevoren al, namelijk slapen. Als je vroeg naar bed gaat krijg je meer rust. Hoe uitgeruster je bent hoe beter jij je kan concentreren op je examen. 

Goede bodem

Op een lege maag kan je geen examen doen. Eet goed van ten voren zodat je met een volle maag het examen in kan gaan. (Extra tip: een banaan helpt met concentratie)

Bereid je voor

Heb jij moeite met een vak? Ga in overleg met je docent wat jij het beste kan doen om je voor te bereiden voor het examen. Ook kan je oefenexamens maken online, zo weet jij precies wat je te wachten staat. 

Neem je rust

Krijg jij nou erg veel stress van examens? Neem dan een momentje van rust voor het examen. Ga ergens rustig zitten en kom even tot jezelf. Ook kan je met iemand praten, dan zal je zien dat er niks is om over te stressen. 

Related posts

Dodelijke explosie Rotterdam mogelijk door drugslab.

Mila van Alphen

Ondanks bedreigingen keert Amalia weer terug naar studentenwoning  

Floor Vos

Telefoonverbod op Middelbare scholen: Een lastige keuze

Anass El Boutahiri

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More