NewsroomGLR
EntertainmentongevallenPolitiek

Pokémon met wapens zorgt voor problemen 

Foto gemaakt door Pocketpair

Palword, ook wel ‘Pokémon met wapens’ genoemd, gebruikt onrechtmatig personages van Pokémon, zegt de Pokémon Company. 

De ontwikkelaars van Palword, Pocket Pair, hebben in vier dagen tijd al 6 miljoen exemplaren verkocht. Er spelen nu zo’n 8 miljoen mensen het spel. Palword is op dit moment de populairste game op Steam. De game overtreft zelfs Fortnite als het gaat om aantal spelers. 

Survival game  

Met behulp van vuurwapens kun je wezens vangen en hen dwingen om taken uit te voeren. Naast dat je moet overleven in de wereld is er geen duidelijk einddoel, denk bijvoorbeeld aan Minecraft. Palword is iets grimmiger dan de Pokémon games, maar de Pokémon Company vindt het vooral een probleem dat de figuren zo erg op elkaar lijken. 

Plagiaat of niet? 

Het is zeer waarschijnlijk dat Pokémon een rechtszaak gaat aanspannen tegen de makers van Palword. Zo lijken dertig personages van Palword op uitwerking en concept heel erg op bestaande Pokémon. Doordat er zoveel ontwerpen zijn die lijken op bestaande Pokémon, kan Palword zich moeilijk verdedigen. In een persverklaring laat Pokémon weten dat zij onderzoek gaan doen naar Palword waarin mogelijk de auteursrechten worden geschonden. 

Feedback 

De feedback die Palword krijgt van spelers is positief. Recente officiële Pokémon-games zijn minder populair onder spelers. Ze worden goed verkocht, maar krijgen veel kritiek. De games zouden traag en statisch zijn. Nu er een andere game is die sprekend op Pokémon lijkt en veel leuker is om te spelen, is dat een hit.  

Related posts

Wilders’ nieuwe aanpak maakt regering met PVV nu mogelijk

newsroomglr

Illegale filler bij Kliniek Donders krijgt waarschuwing 

Mikaela Ilić

Einde in zicht voor de stakende schrijvers

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More