NewsroomGLR
Entertainmentgebeurtenis

Film en documentaire over de gijzeling in Apple Store 

 Op 22 februari 2022 was er een gijzeling in de Apple Store in Amsterdam op het Leidseplein. Er wordt nu een film en een documentaire over gemaakt.  

Netflix gaat een film maken over de gijzeling van twee jaar geleden. Een man met een wapen hield urenlang iemand vast in de Apple Store Leidseplein. In de film wordt het nieuws nagespeeld en vertellen alle betrokken personen wat ze hebben meegemaakt. Loes Haverkort en Louis Talpe spelen de hoofdrollen.  

Documentaire van AT5 en Videoland  

AT5 en Videoland presenteren de documentaire over de gijzeling met unieke beelden. De documentaire heet: ‘De gijzeling in de Apple Store’. Roos Gerritsen maakt de documentaire. 

 AT5 kreeg de beschikking over unieke beelden en geluidsopnames van de gijzeling. Het duurde een jaar om al het materiaal bij elkaar te verzamelen. Bijna geen een documentaire kwam zo dichtbij. Roos spreekt met de politie, EOD en slachtoffers. Ze volgt tot in detail de avond van toen de gijzeling was gebeurd.  

“Toen wij het audio- en beeldmateriaal in handen kregen, was ik me direct bewust van de impact”, aldus Gerritsen. “Ik had nog nooit zoiets gezien. Ik kreeg een heel ander beeld van wat er die avond was gebeurd. Dat heb ik in de documentaire meegenomen.” De documentaire is te zien op donderdag 22 februari 20:00 bij AT5 en Videoland.  

Related posts

Shabu Shabu, ordinaire vreetschuur of sterrenrestaurant? 

newsroomglr

De Complotcast

newsroomglr

Lezingenreeks Holocaust en Antisemitisme gaat toch door 

Pepijn Stam

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More