NewsroomGLR
gebeurtenisWeer

Scholen in New York en Boston sluiten voor studenten vanwege heftig winterweer 

Bron: Wikimedia Commons

Het zware winterweer treft momenteel verschillende steden aan de Amerikaanse noordoostkust, waaronder New York en Boston, waardoor scholen uit voorzorg gesloten blijven. Geluk dus voor de studenten. De voorspellingen duiden op gevaarlijke omstandigheden door intense sneeuwval.  

In Nederland komen zulke situaties natuurlijk bijna nooit voor, maar hier zal waarschijnlijk hetzelfde gebeuren voor onze studenten. Na onderzoek heb ik gevonden wat de NS (Nederlandse Spoorwegen) doet met heftige sneeuwval. Wissels kunnen vast komen te zitten door sneeuw en treinen gaan eerder kapot. Met name op de eerste dagen met sneeuw of kou zijn er meer storingen. Bij verwacht winters weer kan daarom de dienstregeling aangepast worden. Er rijden ongeveer 80% van de treinen, waar mogelijk worden de treinen verlengd om reizigers meer plek te bieden. Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. 

De meest getroffen gebieden van de sneeuwval zijn de noordelijke voorsteden van New York en het zuidwesten van Connecticut, waar naar verwachting tot wel 40 centimeter sneeuw kan vallen. Massachusetts heeft last van de hardste windstoten, die snelheden tot 100 kilometer per uur kunnen bereiken. Bovendien bestaat het risico op overstromingen in de staat New York.  

In New York zullen meer dan 1 miljoen kinderen en studenten vanuit huis online lessen volgen, terwijl de scholen in Boston volledig gesloten blijven. In Nederland hebben we dit natuurlijk ook gehad en studenten ervaarden dat niet heel goed, hopelijk hebben de leerlingen hier niet te lang last van. De impact van het winterweer strekt zich ook uit naar luchtreizen, met honderden geannuleerde vluchten vanaf verschillende luchthavens in New York en Boston. Een vertraagde vakantie dus. Weggebruikers wordt geadviseerd om extra voorzichtig te zijn op de snelweg Interstate 95, die langs de grote steden aan de oostkust loopt. 

Burgemeester Adams van New York dringt er bij mensen op aan om indien mogelijk thuis te blijven en verwacht dat de situatie aan het eind van de dag zal verbeteren. Dit is natuurlijk niet zeker. 

Related posts

Einde in zicht voor de stakende schrijvers

newsroomglr

Moordpoging op Tim Hofman 

Anamaria Marosan

Omegle schakelt zichzelf uit! 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More