NewsroomGLR
gebeurtenismisdaadPolitiek

Moskee in Heerlen beklad met haatteksten

Bron: Wikimedia Commons

De aanval van 6 februari op de moskee Nour in Heerlen heeft diepe wonden geslagen in de Islamitische gemeenschap. In de donkere uren van de nacht werden de muren van de moskee verwaarloosd met haatdragende teksten en symbolen, waaronder hakenkruizen en meer. Als een schokkende herhaling van eerdere gebeurtenissen is dit al de derde keer in drie jaar dat de moskee het doelwit is geworden van zulke kwaadaardige daden, wat de gelovigen en buurtbewoners diep raakt en verontrust.

De snelle reactie van de politie bracht echter een sprankje hoop in deze duistere situatie. Twee mannen uit Heerlen, 38 en 29 jaar oud, zijn gearresteerd in verband met deze laffe aanval. Het vermoeden van het moskeebestuur is dat de daders waarschijnlijk jongeren zijn, vanwege de amateuristische aard van de haatteksten, lijkt te worden bevestigd door deze arrestaties. De politie heeft onmiddellijk een grondig onderzoek ingesteld en slaagde erin de verdachten snel op te sporen.

Ondanks de schok en verontwaardiging die deze aanval heeft veroorzaakt, weigert de moskee gemeenschap te buigen voor angst en haat. Met steun van lokale autoriteiten en de burgemeester blijft de moskee open, als een symbool van veerkracht en vastberadenheid. Het moskeebestuur heeft aangifte gedaan bij de politie en is vastbesloten om de schade te herstellen en de bekladde muren te reinigen.

Related posts

“Ik ben geen nazi” aldus prins Bernhard lid van de NSDAP 

newsroomglr

Gemeenteraadslid Rotterdam treedt per direct af

newsroomglr

Omtzigt stapt eruit

Marcel Okoń

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More