NewsroomGLR
newsroom

CZ eist geld op van klant door systeemfout 

Bron: Wikimedia Commons

Zorgverzekeraar CZ heeft recent aangekondigd dat duizenden klanten met een aanvullende verzekering onterecht ontvangen vergoedingen moeten terugbetalen. De oorzaak ligt bij een softwarefout in het declaratiesysteem, waardoor verzekerden in 2022 en 2023 geld ontvingen voor tandheelkundige behandelingen die niet onder hun verzekering vielen. 

Volgens CZ hebben verzekerden vergoedingen ontvangen voor tandheelkundige zorg, zelfs als er geen sprake was van een ongeval. De automatische afhandeling van declaraties door de software heeft geleid tot onterechte uitbetalingen, wat leidt in een opeising van miljoenen euro’s door de verzekeraar. 

Als je in de afgelopen twee jaar een aanvullende verzekering bij CZ had en vergoedingen hebt ontvangen voor tandheelkundige behandelingen, is het essentieel om jouw situatie te controleren. CZ heeft aangekondigd dat ze het te veel betaalde bedrag zullen opeisen door middel van individuele brieven aan de verzekerden. 

Een woordvoerder van CZ benadrukte dat het opeisen van het geld rechtvaardig is, omdat verzekerden vergoedingen hebben ontvangen voor behandelingen die niet onder hun verzekering vielen. Hoewel in de meeste gevallen er spraken is van bedragen zoals een tientje, kunnen er ook gevallen zijn waarbij het om flink bedragen gaat. 

Als je een brief hebt ontvangen van CZ met het verzoek tot terugbetaling, is het belangrijk om de instructies in de brief nauwkeurig te volgen. Mocht het moeilijk zijn om het volledige bedrag in één keer te betalen, dan biedt CZ de optie om een betalingsregeling aan te schaffen. 

Related posts

Telefoonverbod op Middelbare scholen: Een lastige keuze

Anass El Boutahiri

“Ik ben geen nazi” aldus prins Bernhard lid van de NSDAP 

newsroomglr

Herfstvakantie 2022: wat valt er allemaal te doen?

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More