NewsroomGLR
buitenlandgebeurtenismisdaadongevallen

Belgische kleuterleraar opgepakt voor kindermisbruik op school 

Metropolitan School - Eigen werk Unterricht CC BY-SA 3.0

Een 38-jarige kleuterleraar uit België is vorige week vrijdag opgepakt. Hij wordt verdacht van het misbruiken van minderjarigen. Ook wordt de man verdacht van het maken en verspreiden van beelden van het misbruiken van kinderen.  

Het gaat om een kleuterleraar van basisschool de Springplank in het dorpje Onkerzele vlak bij Geraardsbergen. Bij de school horen ook een kinderopvang en een buitenschoolse opvang.  

De man heeft daar zeven jaar gewerkt als muziekleraar en zorgleerkracht, iemand die moeilijk lerende kinderen voor langere tijd begeleidt. Er zijn aanwijzingen dat de man misbruikt heeft gemaakt van de kinderen op school.   

Geschrokken 

De directeur van de basisschool reageert bij de Belgische krant Het Nieuwsblad aangeslagen op het nieuws en heeft de man preventief ontslagen. “Wij zijn uiteraard geschrokken van wat er is gebeurd. Dergelijke feiten zijn voor ons onaanvaardbaar en gaan lijnrecht in tegen ons pedagogisch project, waarbij de fysieke en morele integriteit van elke leerling van groot belang is”, zegt de directeur. 

Voordat de 38-jarige man werkzaam was op de basisschool in Geraardsbergen, was hij leraar op andere scholen. 

Related posts

De Complotcast

newsroomglr

Scholen in New York en Boston sluiten voor studenten vanwege heftig winterweer 

Pepijn Stam

Het grensgeschil tussen Texas en de Verenigde Staten

Quinten Jochems

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More