NewsroomGLR
technologieWetenschap

AI Chatbots: Het positieve effect dat het heeft op ons

Bron: IT Chronicles

Eeuwenlang werd AI altijd afgeschilderd als de schurk in de popcultuur en films, alsof AI geen inwisselbare eigenschappen te bieden heeft en alles gaat verpesten. Maar is dit de toekomst van AI waar we echt naartoe gaan? Zal el AI Chat-programma bewust en zelfbewust worden, schurkenstaten worden en enorme vernietiging veroorzaken? Nou, eigenlijk niet. De toekomst van AI Chatbots brengt eindeloze mogelijkheden en toepassingen met zich mee die ons leven zullen helpen vereenvoudigen. Het zal helpen de toekomst en het lot van de mensheid op een positieve manier vorm te geven. Maar nu vraag je je dan af: Hoe zal de toekomst van AI-Chatbots de mens beïnvloeden? Dat zoeken we uit.

Natuurlijk hebben we chatbots gekregen die ons met vrijwel alles kan helpen. Veel mensen zijn snel om het negatieve hiervan te benoemen, maar er zijn heel veel positieve aspecten die genegeerd worden. Het geeft ons de kans om perspectieven te horen, perspectieven waar we nooit aan hebben gedacht. Natuurlijk proberen chatbots objectief te zijn, maar dan nog geven ze objectief informatie over subjectieve meningen waar je nooit van hebt gehoord.

Nog iets waar vrijwel altijd negatief over gepraat word, het verzamelen van data. Er zijn hier ook behoorlijk veel goede aspecten terug te vinden. Het band tussen AI gebruikers en AI developers versterkt. Mensen kunnen beter weten wat iedereen wilt.

Related posts

De duurste auto ter wereld is gelanceerd

Marcel Okoń

Minder mensen verlaten X voor voormalig Twitter zoals gedacht werd 

Quinten Jochems

Neuralink plaatst hersenimplantaat in mens

Marije van der Kooij

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More