NewsroomGLR
Editor's PickstechnologieWetenschap

Neuralink plaatst hersenimplantaat in mens

Neuralink, een bedrijf van Elon Musk, heeft een chip geplaatst in het hoofd van een mens. Dat meldt Musk op zijn berichtenplatform X. Volgens de miljardair laten de eerste resultaten een “veelbelovende neuronenpiek” zien.

Neuralink ontwikkelt technologie waarmee onder meer verlamde mensen kunnen communiceren met computers.  Die personen kunnen berichten typen door aan woorden te denken. Ook wil het bedrijf mensen die blind zijn hun zicht weer teruggeven. De bedoeling is dat de implantaten uiteindelijk ook gebruikt worden om mensen met ziektes zoals ALS en Parkinson te helpen met communicatie. 

Het bedrijf werd in 2016 opgerichtIn mei kreeg Neuralink al toestemming voor deze operatie van het FDA. In augustus en november haalde het bedrijf in totaal 323 miljoen dollar op bij investeerders. Blackrock Neurotech wist eerder al twee implantaten te plaatsen bij een patiënt die verlamd is vanaf zijn borst na een auto-ongeluk. Het is dus niet voor het eerst dat een bedrijf hierin slaagt, maar voor Neuralink is het groot nieuws.

 Neuralink test wel al langer op dieren.Eerder publiceerde het bedrijf een video waarin een aap het computerspel Pong speelt. Tot verbazing bediende de aap het pingpongbatje niet met een controller, maar met zijn hersenen.

Related posts

De duurste auto ter wereld is gelanceerd

Marcel Okoń

Minder mensen verlaten X voor voormalig Twitter zoals gedacht werd 

Quinten Jochems

AI Chatbots: Het positieve effect dat het heeft op ons

Anass El Boutahiri

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More