NewsroomGLR
gebeurtenis

Grootste platenlabel ter wereld en TikTok hebben ruzie over geld. Geen muziek van The Weeknd.  

Universal Music Groep (UMG) haalt muziek van hun artiesten van TikTok. UMG en TikTok hadden een contract over hoeveel TikTok hun zou betalen voor de muziek en die is afgelopen. UMG en TikTok gingen in overleg over de prijs.  

UMG vindt dat het bedrijf achter TikTok, ByteDance, geen eerlijke prijs wil betalen voor de muziekrechten. UMG zegt dat zij vinden dat Tiktok, UMG onder druk zet om een nadelige deal te sluiten. De onderhandelingen zijn mislukt en nu moet Bytedance alle muziek van de artiesten van UMG eraf halen. Het gaat om muziek van artiesten als Taylor Swift, Harry Styles, The Weeknd en Billie Eilish. Als je de muziek van een van de artiesten had gebruikt, wordt je video afgespeeld zonder geluid. Je kan wel een ander nummer ter vervanging kiezen. 

TikTok laat weten dat zij teleurgesteld zijn in UMG en stelt: “dat UMG zijn eigen hebzucht belangrijker vindt dan de belangen van zijn artiesten”. Volgens het platenlabel is dit niet waar. Zij erkennen dat haar artiesten gevolgen kunnen ondervinden doordat hun muziek niet meer beschikbaar is, maar ze eerlijke voorwaarden belangrijker vinden.  

TikTok vindt dat het socialemediaplatform belangrijk is voor het ontdekken en promoten van muziekartiesten. Veel nummers zijn op de app viraal gegaan. TikTok zegt dat muzieklabels via de app nieuwe artiesten kunnen vinden.  

Meerdere grote muzieklabels klagen al langer dat TikTok geen eerlijke prijs betaald. Zij vinden het een stap te ver gaan om alle muziek eraf te halen.   

Related posts

Einde in zicht voor de stakende schrijvers

newsroomglr

De Complotcast

newsroomglr

Lezingenreeks Holocaust en Antisemitisme gaat toch door 

Pepijn Stam

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More