NewsroomGLR
EntertainmentLifestyle

De ins en outs over het internationale filmfestival Rotterdam. 

Het internationale filmfestival Rotterdam (ook wel iffr)is weer begonnen. Van Donderdag 25 Januari tot Zondag 4 Februari is Rotterdam gevuld met 2691 Nationale en internationale filmprofessionals zoals: regisseurs, filmproducenten en journalisten. En een groot publiek van filmfans (340.000 bezoeken in 2020).  

Deze week is de 53e editie van het internationale filmfestival in Rotterdam bezig. Dit is een van de grootste filmfestivals ter wereld. Er zijn meer dan 570 lange, middellange en korte films uit bijna 90 landen. Ieder jaar is er een line-up van verschillende optredens, tentoonstellingen, interviews en masterclasses. 

Buiten het tonen van al deze films en documentaires zijn er ook competities gaande. Zo heb je de KNF-award. KNF staat voor Kring van Nederlandse filmjournalisten. Deze wordt dit jaar gekozen door journalist en videomaker Ronald Glasbergen, filmjournalist Sebastiaan Khouw en film reviewer Ard Vijn. (Bron: iffr.com) 

Je hebt ook de Tiger competitie. Deze wedstrijd gaat tussen maximaal 16 genomineerde regisseurs. Aan het eind van het festival gaat er een regisseur naar huis met de award en 40.000. 

De Tiger short competitie is een competitie tussen korte en middellange films. Het zijn artistieke en experimentele films onder de 63 minuten. Ze worden vertoond in verschillende formats: van 35mm tot 3D en VR. 

Je hebt ook de Big screen competitie. De winnaar wordt gekozen door de publieksjury. De winnende film wordt in de Nederlandse bioscopen uitgebracht, aangekocht door de VPRO en uitgezonden op NPO 2. 

De tussenstand daarvan is nu: (Bron: iffr.com) 

1 green border 

2 four daughters 

3 Avant-drag! 

4 Stormskerry Maja 

5 Hammarskjöld 

https://iffr.com

https://www.theaterrotterdam.nl

https://www.uitagendarotterdam.nl

Related posts

BIAB-nagels: wat is het en waarom is het goed voor je nagels? 

newsroomglr

Aandacht voor National Coming-Out Day 

newsroomglr

‘Falling for Christmas’ de nieuwe top of flop kerstfilm? 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More