NewsroomGLR
gebeurtenis

Lezingenreeks Holocaust en Antisemitisme gaat toch door 

Bron: Wikimedia Commons

De collegereeks van Hogeschool Utrecht over antisemitisme en de Holocaust gaat toch door na de vele kritiek die ze kregen na het eerder uitstellen van de reeks colleges. De reeks zou origineel op 7 februari beginnen, maar dit werd uitgesteld omdat de veiligheid niet waarborgt kon worden. Eerder werd er gedacht dat de spanningen tussen Hamas en Israël de oorzaak waren, maar dit bleek dus uiteindelijk niet het geval. De Hogeschool hoopt dat er nu extra veel studenten komen, gezien het feit dat er extra op veiligheid wordt gecontroleerd. 

Helaas waren er ook heel veel mensen en instanties die bezwaar hadden tegen de colleges. Ze vonden het ‘onverantwoord en zeer bedenkelijk’. Ook waren er veel politici die het oneens waren met het besluit, onder andere Robbert Dijkgraaf, Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas waarvan de laatste zelfs een debat wilde opzetten vanwege antisemitisme. Na een gesprek met de CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) en CJO (Centraal Joods Overleg) werd uiteindelijk duidelijk dat de acht colleges door kunnen gaan, de colleges schuiven dus alleen op naar een week later. Dit komt mede doordat er voorbereidingen gedaan moeten worden door de politie en gemeente Utrecht om de veiligheid te waarborgen.  

Related posts

Grauwe, natte zomers en een zomerse herfst 

newsroomglr

Belgische kleuterleraar opgepakt voor kindermisbruik op school 

Anamaria Marosan

Daan Overveld heeft het mbo debat 2023 gewonnen

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More