NewsroomGLR
GLR

Veiligheidsgevoel daalt: “Je bent hier niet meer veilig” 

Foto: Johan in Rotterdam

Wekelijkse schietpartijen, steekpartijen, inbraken en explosies. Een gevoel van veiligheid hoort onmiskenbaar te zijn, helaas blijkt deze veiligheid niet zo vanzelfsprekend. Door een toename aan incidenten en criminaliteit daalt het veiligheidsgevoel met wel 33% blijkt uit onderzoek van het CBS afgelopen winter.  

Johan (63) inwoner van Rotterdam maakt zich enorm zorgen over de verdere ontwikkelingen. “Het zijn niet alleen meer gebeurtenissen die je op het nieuws ziet, het komt allemaal steeds dichterbij. Ik hoor wel eens knallen en dan kom je er de volgende dag achter dat er weer een schietpartij heeft plaatsgevonden in de straat”. Vooral in een grote, internationale stad als Rotterdam wordt er steeds meer van de inwoners verwacht dat je oplettender op pad gaat, gevaar ligt namelijk in een klein hoekje. Johan: “Ik durf gelukkig nog wel  

s ’avonds de straat op. Ik stap niet over de realiteit heen, maar leef wel door. Het is een treurige gedachte dat sommige mensen niet eens meer de straat op durven”.  

Confronterend 
Nieuwssites staan er vol mee, evengoed als nieuwsprogramma’s. Johan: “Je wordt telkens weer geconfronteerd met nieuwe incidenten waardoor je ook echt gaat denken ‘je bent hier niet meer veilig’’’. Om het veiligheidsgevoel op straat te verbeteren moeten er gerichte maatregelen worden genomen. Zoals het aanbieden van mentale ondersteuning en aangeven op nieuwsplatformen dat er wordt gesproken over ongewenste incidenten om triggers van onveiligheid te voorkomen. 

Related posts

Flinke prijsverhoging bij KPN & Vodafone!  

newsroomglr

Pictoright informeert studenten over auteursrecht 

newsroomglr

Video: Making of wintergames op het grafisch lyceum

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More