NewsroomGLR
technologie

Minder mensen verlaten X voor voormalig Twitter zoals gedacht werd 

Bron: Wikimedia Commons
Bron: Wikimedia Commons

Sinds de acquisitie van Elon Musk heeft X voormalig twitter enorm veel gebruikers verloren, waaronder bedrijven zoals KRO-NCRV en nu laatst ook  staatssecretaris van Huffelen, in September 2023 heeft globaal 15% van de mensen die X gebruiken ook het sociaal media platform verlaten blijkt uit data van Apptopia.

KRO-NCRV heeft het sociaal media platform verlaten, omdat zij niet mee willen doen aan een sociaal mediakanaal dat gebruikers de ruimte geeft voor polarisatie en racisme. Staatssecretaris van Huffelen heeft aangegeven dat ze X niet meer gebruikt, omdat ze vindt dat X niet zich gaat houden aan de Europese wetten en dat het ook niet zo lijkt dat het ooit gaat gebeuren. 

Komt dit overeen met de gemiddelde Nederlander? Uit onderzoek van Newcom Research & Consultancy blijkt het dat dat het niet zo is, sinds de acquisitie van X heeft het platform ongeveer 600 duizend nieuwe nederlandse gebruikers gekregen. 

Related posts

AI Chatbots: Het positieve effect dat het heeft op ons

Anass El Boutahiri

Neuralink plaatst hersenimplantaat in mens

Marije van der Kooij

De duurste auto ter wereld is gelanceerd

Marcel Okoń

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More