NewsroomGLR
EntertainmentPolitiek

TikTok niet te vertrouwen

Tiktok is een social media platform waar verschillende soorten video’s te zien zijn. Het wordt ook vaak gebruikt als een nieuwsbron door de jongere generatie. Maar is dat wel zo slim?

Iedereen kan op tiktok iets posten en het verspreiden. Dit maakt tiktok geen betrouwbare bron voor belangrijke informatie zoals klimaat. 30 procent van de klimaat video’s op tiktok zijn onjuist blijkt uit een onderzoek van pointer. Er zijn video’s waar klimaatverandering simpelweg gewoon wordt ontkend. Aan de andere kant wordt het erger gemaakt dan het eigenlijk is zo werd er gezegd dat de IJsbeer uitgestorven was en dat klimaat daar de oorzaak van is. Dit is heel schadelijk voor de mentale gezondheid van de jongeren generatie die zich op deze app bevinden. Het is al bekend dat deze generatie wanhoop en verdriet voelt als het om het klimaat gaat.

De Europese commissie wil dat tiktok werk maakt van het bestrijden van nepnieuws. Dit willen ze omdat er video’s worden verspreid met gewelddadige beelden van het conflict in Israël, en gevaarlijke missinformatie over de terrorist groep Hamas. De Europese commissie vreest voor schadelijke gevolgen voor de jonge kinderen die dat te zien kunnen krijgen op tiktok. Der is een brief geschreven naar Shou Zi Chew topman van tiktok hij heeft hier 24 uur om er op te reageren. 

Als jij wil voorkomen dat je nepnieuws gaat geloven. Check de bron van de video’s en kijk of het geloofwaardig is. Kijk of het onderwerp ook ergens anders te zien is en dat meer mensen er video’s over maken. Kijk op het nieuws of er wat over wordt gezegd. Het is belangrijk dat je niet alles gelooft wat je op het internet ziet.

Related posts

Bacherlorette Sylvia geeft laatste roos weg

newsroomglr

Dinsdagmiddag 12 maart is het weer tijd voor In gesprek met…!

newsroomglr

Let op je woorden! 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More