NewsroomGLR
Sport

Padellen: de nieuwe hit, maar hoe werkt het eigenlijk?

Je vrienden willen met je gaan padellen, maar je hebt het nog nooit gedaan? Geen probleem, ik ga je de basics vertellen zodat jij gewoon mee kan doen!

Mix tennis en squash

De balsport is eigenlijk een combinatie tussen tennis en squash. Het veld is de maat van een halve tennisbaan (20 bij 10 meter), met in het midden een net. Met speciale padelrackets en een bal redelijk gelijk aan een tennisbal, is het de bedoeling dat je de bal heen en weer over het net slaat: net als tennis. Alleen een padelbaan heeft ‘glazen kooi’ eromheen. Deze muur wordt ook gebruikt tijdens het spelen. 

Spelregels

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Het grootste verschil is de muur, je mag de bal na de stuit via de muur terugslaan. Als de bal rechtstreeks tegen de muur aankomt is hij uit. Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game. Bij deuce moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen.

Related posts

MATCHDAY| AS Roma-Feyenoord  

newsroomglr

De play-offs staan voor de deur

newsroomglr

Waarom zou je beginnen met wielrennen?

Jonathan Wisse

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More