NewsroomGLR
gebeurtenis

Omegle schakelt zichzelf uit! 

Foto: Dreamstime

Eén van de grootse live videochat website heeft zichzelf uitgeschakeld. 

Wat was Omegle? 

Omegle was een website voor jongeren om vreemden te ontmoeten in een live videochat waar van alles kon gebeuren. 

Leif Brooks lanceerde Omegle in 2009 op 18-jarige leeftijd. Hij beschreef het als “een nieuwe manier om mensen te ontmoeten.” De website trok ongeveer 73 miljoen bezoekers per maand, voornamelijk uit India, de VS, Engeland, Mexico en Australië. 

Rechtszaak 

In een grote rechtszaak klaagde een jonge vrouw de website aan. Ze beschuldigde deze ervan haar op 11-jarige leeftijd in een chat te matchen met een man die haar seksueel uitbuitte. 

De jonge vrouw, eiste in haar rechtszaak een schadevergoeding van 22 miljoen dollar. Omegle werd offline gehaald nadat de twee partijen tot een overeenkomst kwamen. 
 

Andere vergelijkbare sites zijn al opgericht, maar de ondergang van Omegle toont aan dat tijden zijn veranderd sinds de lancering door de 18-jarige programmeur. 

Laatste woorden 

Leif Brooks liet nog een afscheidsbrief achter op de website. Hij vermeldt daarin dit: “Uit de grond van mijn hart wil ik iedereen bedanken die Omegle voor positieve doeleinden heeft gebruikt, en aan iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het succes van de site. Het spijt me zo dat ik niet voor je kon blijven vechten.” – deze quote is vertaald naar het Nederlands.

Related posts

Lerares ontslagen in VS  door Anne Frank te lezen in de klas

newsroomglr

Grauwe, natte zomers en een zomerse herfst 

newsroomglr

Elfjarige celstraf voor een moeder die pasgeboren dochter ernstig ziek maakte 

Anamaria Marosan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More