NewsroomGLR
gebeurtenisRotterdam

Shabu Shabu, ordinaire vreetschuur of sterrenrestaurant? 

We kennen het concept allemaal, all you can eat. Veel restaurants presenteren hun eten in bakken onder een warmhoud lampje maar bij Shabu Shabu is het anders, je kan via een QR-code 2 uur lang onbeperkt gerechtjes bestellen. Ik ben Yvar en ben er samen met mijn testteam geweest en ik deel mijn ervaringen met jullie.

Locatie en restaurant 

Ik was samen met mijn testteam in het winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. We kwamen thuis van een koude kermis nadat we de prijzen zagen van een nabijgelegen tepanyaki-restaurant waar we minimaal 100 euro per persoon kwijt zouden zijn. Ten einde raad waren we de Shabu Shabu ingegaan. 

We werden vriendelijk verwelkomd door het personeel en toch wel mijn favoriete onderdeel van het restaurant, het wagentje wat de vieze borden naar de keuken bracht had een scherm met een bewegend kattenhoofd. Het restaurant was op een mooie authentieke manier ingericht met veel rode tinten in zowel de inrichting als in het behang. 

De menukaart, het eten en bediening 

Het eten moest je bestellen via een QR-code die op de tafel zat. Het eten werd binnen 10 minuten naar je tafel gebracht. De bediening was over het algemeen vriendelijk, ze stonden open voor verdere vragen en deden hun best om je te helpen.  

De menukaart is uitgebreid, heel erg uitgebreid zelfs. Het ging van sushi naar verschillende soepen en stukjes vlees. De kaart had ook genoeg veganistische en vegetarische opties. Het belangrijkste van alles was dat alle gerechtjes heel erg lekker waren. Je kon maximaal 4 gerechtjes per persoon per keer best 

Het enige minpuntje aan het eten vond ik de toetjes. Waar de menukaart een mooie afspiegeling was van de Aziatische cultuur, vond ik het assortiment toetjes heel erg gewoontjes. Het assortiment toetjes bestond uit verschillende kleine gebakjes zoals: soesjes en kleine eclairs waaraan je al aan de smaak kon merken dat het uit de diepvries kwam.  

Het assortiment bevatte ook verschillende soorten fruit op siroop wat het fruit eigenlijk heel zoet liet smaken. Als laatste kon je ook zelf kiezen uit een verscheidenheid aan schepijs denk aan smaken als chocola, aardbei en matcha. 

Dit is een minpuntje omdat dit restaurant een megagrote keuze heeft aan Aziatische gerechtjes en dat had ik heel graag terug willen zien in de desserts. 

Conclusie  

Het testteam en ik hebben voor een kleine 45 euro per persoon twee uur lang heel erg lekker gegeten en meer kennis gemaakt met de Aziatische keuken. Wij vinden dit restaurant om die reden een aanrader om je dagje uit mee af te sluiten. Shabu Shabu heeft restaurants in Rotterdam, Zoetermeer, Rijswijk, Zwijndrecht, Den Haag en Leiden.  

Related posts

Ga varend door je weekend heen bij de Wereldhavendagen!

newsroomglr

Het gevaar van de nieuwe Snapchat AI-bot

newsroomglr

Extinction Rebellion demonstranten hebben een zin meer in natte kleding

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More