NewsroomGLR
Sport

Geruchten bij Red Bull Racing, wat is er daar aan de hand?

De afgelopen weken zijn er een aantal geruchten de wereld in geholpen rondom het sterrenteam Red Bull Racing. Wat is er aan de hand en wat zijn de consequenties? Ik ben er voor je ingedoken en ga het je allemaal vertellen.

De vergadering

10 dagen geleden is er vernomen dat er een vergadering plaats zou gaan vinden binnen Red Bull Racing. Mede over de positie van ‘extern adviseur’ Helmut Marko, de inmiddels 80-jarige man die al sinds 1999 een koppositie heeft binnen het team. Het nieuws verscheen bij O Globo, een Latijns Amerikaanse krant. De zender baseert zich hierbij op meerdere bronnen. De auteur van het verhaal is Luciano Burti, huidig commentator van de formule 1 en voormalig formule 1 coureur. 

Overlijden Dietrich Mateschitz

Op 22 oktober 2022 is voormalig eigenaar Dietrich Mateschitz overleden. Dat is volgens de meeste bronnen de aanleiding van het hele fiasco. Naar verluid zou hun dochterteam Alpha Tauri, bijna verkocht te zijn in 2022. De verkoop werd uiteindelijk voorkomen, omdat Dietrich dit niet gewild had. Dietrich heeft al zijn aandelen nagelaten aan zijn zoon. 

Macht Christian Horner

Huidig teambaas Christian Horner zou grootse plannen hebben voor het team. Maar hij heeft daar meer ‘macht’ voor nodig. Daarom zou hij van Helmut Marko af willen. Ook is een nieuwe teambaas bij Alpha Tauri gewenst. Hij zou samenspannen met de Thaise aandeelhouders van het team. Ook zou hij steun krijgen van Oliver Mintzlaff, lid van de raad van bestuur van Red Bull. 

Yuki Tsunoda en Sergio Perez 

Horner wil ook af van Yuki Tsunoda, huidig coureur bij Alpha Tauri. Hij zou hem op de lange termijn niet goed genoeg vinden, en daarom ook geen plek willen geven bij Red Bull. Ook Sergio Perez moet vrezen voor zijn plek bij Red Bull Racing. In het begin van het seizoen leek hij titelkandidaat te zijn, maar dat was niet voor lang. Met nog 4 races op de kalender staat hij 2de in het kampioenschap, maar met 39 punten voorsprong op de 3e plek. Hij zou deze plek moeten behouden als hij wil blijven in 2024. Anders zou hij vermoedelijk vervangen worden door Alpha Tauri coureur Daniel Ricciardo. Die op zijn plek vervangen wordt door Liam Lawson. 

Related posts

De play-offs staan voor de deur

newsroomglr

De Grand Prix van Qatar: dat is alles wat je moet weten voor het weekend

newsroomglr

Het WK Voetbal krijgt een staartje voor sommige landen

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More