NewsroomGLR
Entertainmentgebeurtenis

Einde in zicht voor de stakende schrijvers

Na maanden staken ziet het er goed uit voor de schrijvers van Hollywood. Het einde is in zicht, de schrijversvakbond en de mediabedrijven hebben onderhandeld. Beide partijen zijn bijna tot een akkoord gekomen. Nu moet er alleen nog een contract vastgesteld worden en dat moet goedgekeurd worden door een stemming. Dit gaat een paar dagen duren. Daarna kunnen de schrijvers weer aan het werk.

De Amerikaanse schrijvers willen eerlijk betaald worden voor hun werk, hogere vergoeding voor producties op streamingdiensten en strengere regels voor het gebruik kunstmatige intelligentie. De schrijversbond laat weten dat de deal uitzonderlijk is met betekenisvolle winst en bescherming. Bij het gesprek was niet alleen de vertegenwoordiger van de filmstudio’s erbij, maar ook bazen van grote filmstudio’s zoals Bob Iger van Disney, Ted Sarandos van Netflix en Warner Bros. Discovery-baas David Zaslav.

Hollywood zal waarschijnlijk niet vlotjes gaan lopen, want de schrijvers zijn niet de enige die aan het staken zijn. Acteurs willen ook verandering, ze willen beter betaald krijgen, betere werkcondities en strengere regels met kunstmatige intelligentie. En daarom vragen de acteurs aan de schrijvers om te blijven staken totdat er aan de behoeften is voldaan. 

Related posts

Ga varend door je weekend heen bij de Wereldhavendagen!

newsroomglr

Shabu Shabu, ordinaire vreetschuur of sterrenrestaurant? 

newsroomglr

Het gevaar van de nieuwe Snapchat AI-bot

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More