NewsroomGLR
GLR

Dagje erop uit: Duitsland

Duits treinstation.
Duits treinstation. Bron: Sacha Hormel

Ooit een dagje erop uit willen gaan naar Duitsland? Bijvoorbeeld voor de kerstmarkt, of gewoon die overheerlijke, authentieke bratwurst? Waarom niet? Want je hoeft je niet zorgen te maken over hoge kosten! Hoe, waar en wat leg ik je uit en neem ik je mee naar het mooie Duitsland! 

Wat je nodig hebt is je studenten OV, je spullen die je mee wilt nemen (ik raad sowieso aan een powerbank met oplaadkabel en een adapter mee te nemen.) en tijd. 
 
Het stappenplan: 
1. Je reist zover mogelijk tot de Duitse grens. (Bijvoorbeeld Arnhem.) 
2. Pak vanaf daar de trein die richting Duitsland gaat.  

Let op! Je hebt wel tickets nodig en die zijn helaas niet gratis. Een tip: ga niet in het weekend reizen, maar ga in plaats daarvan als je bijvoorbeeld een weekje vakantie hebt op een doordeweekse dag. 
 
Nog een manier om te besparen is niet een stoel te reserveren, kies in plaats daarvan gewoon een stoel uit die niet gereserveerd is, maar mocht je er het geld ervoor hebben dan kan je dat natuurlijk wel doen.  
 
Het is echter wel zo dat als je je tickets koopt tijdens feestdagen zoals het populaire Oktoberfest of kerst dat de kans dan heel groot is dat je de gehele rit moet staan. In dat geval raad ik aan wel gewoon een ticket te reserveren. 
 

Nog een extra tip: koop je tickets zo ver mogelijk van te voren, op zijn minst 2 a 4 weken. Deste eerder je je tickets koopt, deste goedkoper ze zijn. 
 
3. Kies een stad uit naar keuze. Vanuit Duitsland reis je dan wel veder. Let op! De kosten kunnen oplopen. 
 
Je kan natuurlijk ook ervoor kiezen om alle zojuist genoemde stappen over te slaan en lekker met het vliegtuig te gaan. 
 
4. Maak plezier. (Hey, dat rijmt met 4!) 
 

Related posts

Een duikje in Azië in Amsterdam 

newsroomglr

Overprikkeling, speciale interesses en meer in dit interview met Zoë van Schaïk!

newsroomglr

Kroning van koning Charles

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More