NewsroomGLR
Lifestyle

Verslaafd aan neusspray? Hierdoor komt het

Ben jij wel eens verslaafd geweest aan neusspray? Nu het winterseizoen eraan komt wordt het weer massaal verkocht in de winkels. Maar pas op, misschien raak je er wel verslaafd aan. 

Xylometazoline

De stof xylometazoline zit in alle neussprays, dit zorgt ervoor dat het neusslijmvlies slinkt en het vernauwt de bloedvaatjes in het neusslijmvlies. Het is te verkrijgen in een neusspray en neusdruppels. Door het verslavingsgevaar wordt er aangeraden het niet langer dan 4 dagen achter elkaar te gebruiken. 10 dagen aaneengesloten gebruik kan al leiden naar verslaving. Je lichaam gaat wennen aan de stof, waardoor het steeds lastiger word om te stoppen.

Afkickverschijnselen

Als mensen proberen te stoppen met neusspray ondervinden ze afkickverschijnselen. Wat er gebeurt is dat de bloedvaatjes weer groter worden en de loopneus terugkomt. Daardoor wordt de wil om de neusspray te gebruiken steeds groter. Stoppen met het gebruik kan leiden tot (hevige) verstopping van de neus krijgen, een loopneus, hoofdpijn, pijnlijke keel en zelfs angst- of paniekaanvallen. 

Alternatief

Neem een neusdouche, dat kan met een rhinohorn. Daarmee spoel je water met zout door je neus om de verstopping te minderen. Dat geeft een verlichting in de holtes. Het beste zout voor het spoelen is fijn keukenzout zonder jodium. Hierin zitten geen verslavende stoffen. Met deze link kan je in 4 stappen je neus spoelen.

Related posts

Werken voor je statiegeld  

newsroomglr

Steeds meer psychische zorg nodig voor de jeugd.

newsroomglr

De ins en outs over het internationale filmfestival Rotterdam. 

Mila van Alphen

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More