NewsroomGLR
gebeurtenisnewsroomPolitiek

“Ik ben geen nazi” aldus prins Bernhard lid van de NSDAP 

Het was volgens vele historici al duidelijk maar nu is er echt bewijs, ons Nederlandse koningshuis bevat nazibloed. De opa van prins Willem Alexander, prins Bernhards NSDAP lidmaatschapspas is gevonden in zijn eigen archief. 

Altijd ontkent 

Bernhard heeft het tot zijn dood ontkent lid te zijn van de nazipartij.  In 1936 speelde prins Bernhard wel open kaart over dat hij lid was van de SS. Zelfs in de gesprekken die Bernhard had met de Volkskrant voor zijn dood zei hij “ik kan met de hand op de bijbel verklaren: Ik ben geen nazi, ik heb nooit het partijlidmaatschap betaald en nooit een lidmaatschapskaart gehad” 

Waar stond de NSDAP voor? 

Waarom is iedereen zo geshockt van de onthulling over Bernhards lidmaatschap bij de politieke partij van Adolf Hitler? Die partij was een mix van extreem nationalistische en extreem racistische denkbeelden met als leider Adolf Hitler. Verder focuste de partij zich op: antisemitisme en verheerlijking van een leider.  

De NSDAP had ook een knokploeg genaamd de Sturmabteilung afgekort de SA dat was de knokploeg van Hitler, hun functie was alle tegenstanders van de NSDAP op straat te lijf gaan. Niet echt de organisatie om mee op te scheppen tijdens verjaardagen dus. 

Demissionair minister vindt het “heftig” 

De RVD liet weten niet te willen reageren op het bericht van de gevonden lidmaatschapskaart. Demissionair minister Mark Rutte heeft laten weten dat hij het heel heftig vindt dat de lidmaatschapskaart is gevonden. 

Related posts

Recordaantal egels geteld in Nederland 

newsroomglr

‘Inflatie in Nederland stijgt naar 3,2% in januari’

Pepijn Stam

Einde in zicht voor de stakende schrijvers

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More