NewsroomGLR
GLR

Amerikaanse soldaat die grens overstak wordt uitgezet uit Noord-Korea

Een Amerikaanse soldaat die de grens met Noord-Korea overstak, wordt nu het land uitgezet, volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Het bericht geeft echter geen details over wanneer dit zal gebeuren of waar hij naartoe zal worden uitgezet. Er is ook geen verdere informatie over zijn gezondheidstoestand.

De soldaat, Travis King, was uitgezonden naar Zuid-Korea en zat daar enige tijd in de cel vanwege mishandeling. Hij zou eigenlijk terug worden gestuurd naar de Verenigde Staten om daar disciplinair gestraft te worden. Volgens Amerikaanse media stond hij al op het vliegveld om naar de VS te worden gevlogen, maar op het laatste moment ging dit niet door.

Een dag later rende hij tijdens een toeristische excursie de grens over tussen de twee Korea’s, in de gedemilitariseerde zone bij het dorpje Panmunjeom. Noord-Korea bevestigde later dat de Amerikan was vastgezet.

Volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau heeft King toegegeven dat hij “illegaal het land was binnengedrongen”. Hij zou genoeg hebben van de “onmenselijke behandeling en het racisme binnen het Amerikaanse leger” en “gedesillusioneerd zijn over de ongelijkheid in de VS”. Het is echter niet mogelijk om te verifiëren of dit daadwerkelijk de woorden van de Amerikaan waren of dat dit propaganda is vanuit Noord-Korea.

Dit is de eerste keer in vijf jaar dat een Amerikaan bekend is die in het geïsoleerde land wordt vastgehouden.

Related posts

Hoeveel dagen duurt Pasen nou echt?

Lenna van Honk

Release dates van de projecten: dit is wat we weten 

newsroomglr

Dagje erop uit: Duitsland

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More