NewsroomGLR
GLR

Een groene kleur is “gezond”

Als je goed oplet in de supermarkt zie je bepaalde kleuren vaak terugkomen, een kleur die vaak terugkomt is de kleur groen maar waarom is dat eigenlijk? 

Greenwashing, een product in een beter jasje stoppen 

Als voorbeeld, een pak Sultana koekjes met de smaak appel. De verpakking is helemaal groen er staat ook een stukje appel naast het koekje. Waarom doen ze dat zou je denken. Nou hier proberen de producenten van de Sultanakoekjes een “gezonder “imago te geven. 

Als je dan als ouder met je kind door de winkel loopt en je bent op zoek naar een koekje voor mee naar school, is er een grotere kans dat je voor de Sultanakoekjes met appelsmaak kiest. Als ouder wil je natuurlijk het gezondste voor je kind. De grote grap is dat je dan je kind dan beter Coca-cola mee naar school kan geven omdat dat in verhouding minder suiker bevat dan de Sultana. Greenwashing houdt dus in dat een product een gezonder of duurzamer imago krijgt terwijl het dat eigenlijk niet is. Kortom , de producent houdt de informatie over het product uit het licht en verdient op die manier bakken met geld.

Related posts

Dagje erop uit: Duitsland

newsroomglr

Een duikje in Azië in Amsterdam 

newsroomglr

Goedkoper dan dit kan het niet  

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More