NewsroomGLR
EntertainmentMuziek

Joost Klein gaat op volle touren

Joost op het podium bij Pukkelpop
Joost op het podium bij Pukkelpop. Bron: Stefaan Temmerman

 
Zijn naam is Klein, maar zijn droom is groot.  
 
Dan hebben we het natuurlijk over Joost Klein. Joost Klein gaat live met zijn tour ‘Joost Klein, Droom Groot’ in AFAS Live, Amsterdam op 1 en 2 november 2023, maar gaat ook Internationaal, namelijk in België, Duitsland en Zwitserland. 
 
Wie is Joost? 
Joost Klein is een 25-jarige jongen uit Friesland en begon al op 10-jarige leeftijd al met het maken van YouTube videos op zijn kanaal dat voorheen bekend stond als ‘eenhoornjoost’, maar heeft zijn meeste videos die gemaakt zijn rond die tijd verwijderd zodra hij zijn muziek carriëre serieuzer wilde nemen.  
 
In 2016 kwam zijn eerste EP ‘Dakloos’ uit maar hij begon door te breken met zijn nummers ‘Wachtmuziek’ dat maar liefst over de 6 miljoen streams heeft bereikt op Spotify zowel as zijn nummer Friesenjung met Ski Aggu met meer dan 68 miljoen streams op het platform en stond zelfs in Duitsland op nummer 1 in de hitlijsten en heeft zelfs ook al een nummer opgenomen met de bekende BBNO$ genaamd ‘Mayo, No Fries!’ en heeft op zijn Spotify maandelijks al bijna zo’n 4 miljoen beluisteraars. 
 
Groot succes 
Dat Joost nu live gaat is niks nieuws. Hij stond eerder dit jaar al op de grote festivals Lowlands en Pukkelpop waarbij Lowlands 65 duizend bezoekers had en Pukkelpop zo’n 180 duizend bezoekers en het was een groot succes en dat Joost met het nummer ‘Friesenjung’ op nummer 1 stond in Duitsland vind hij te gek, dat deelde hij met het NOS Jeugdjournaal. 
 
“In Nederland hebben ze geen idee wat er aan de hand is. Ik heb shows in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Ik ga op tour zelfs volgend jaar hier. Ik ben gewoon dankbaar, man. Het is insane.” 
 
Zijn naam is klein, maar zijn droom is groot.. 
Joost droomt groot. Hij wilt zelfs meedoen aan het Eurovisie songfestival om daar in 2024 te presenteren voor Nederland in de Zweedse stad Malmö, maar of dat ook waar komt is maar de vraag. De fans van Joost hopen erop en Joost zelf ook. 

Joost heeft zelfs zijn fans opgeroepen om posters te maken om zo de aandacht en promotie te krijgen en ook 3FM heeft een campagne gestart om zo mensen te laten tekenen voor Joost zijn inschrijving voor het Eurovisie song festival. 
 

Related posts

Filmreview: A man called Otto

newsroomglr

Grauwe, natte zomers en een zomerse herfst 

newsroomglr

iHeartRadio Music Awards highlights 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More