NewsroomGLR
GLR

Kinderen kunnen nooit meer vapen!

Erg recent in het nieuws en de meeste mensen hebben er weleens van gehoord. Het nieuwe vape-verbod is voor de een vervelender dan de ander. Dit verbod houdt in dat alle zoete en lekkere smaakjes zoals mango, perzik, cola, aarbei enzovoort allemaal per 1 januari 2024 uit de winkel gaat, de enige smaak die nog is toegestaan is tabaksmaak. Met dit verbod hoopt de overheid te zorgen dat een meerderheid van de jongeren stopt of er niet aan begint. 

Vapen is de laatste tijd een groot probleem omdat dit natuurlijk super heftige effecten op je gezondheid kan hebben. Dit speelt vooral onder kinderen van 13, 14 en 15. De leeftijdsgrens om vapes en sigaretten te halen is niet gezakt. Ze laten iemand dit in de winkel halen, of ze halen het bij de dealer. Hoe dan ook is het natuurlijk superongezond. Mensen denken dat vapen gezonder is dan sigaretten roken maar dit is totaal niet zo. Het is namelijk veel chemischer en je rookt een batterij, letterlijk. Ik heb aan een paar jongeren gevraagd of ze vapen, en meer dan de helft wel. Ze vinden het gewoon lekker en kalmerend om te doen.  Wel vinden de meeste het verbod goed en gezond. 

Ook heb ik een statistiek gemaakt van mensen hun favoriete vape smaak. Ik heb hun keus gegeven tussen 5 smaken.

De conclusie van dit artikel is dus dat vapen totaal niet gezond is en dat er snel onder vooral jongere tieners een stop moet komen. Er zijn al veel meldingen gemaakt van gezondsheidproblemen en wie weet hoe dit in de toekomst gaat.

Related posts

Winterdepressie; wat is het en hoe ga je dit tegen?

newsroomglr

De lente komt eraan!

Marcel Okoń

Poetry Festival Rotterdam

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More