NewsroomGLR
gebeurtenis

Lerares ontslagen in VS  door Anne Frank te lezen in de klas

Op een middelbare school in Texas is een lerares ontslagen omdat ze de stripversie van Anne Frank liet lezen in de klas. Het gaat om het stripboek het Achterhuis. Dit is een versie van het verhaal van Anne Frank, een wereldberoemd joods meisje die tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken in Amsterdam. Zij werd verraden en is omgekomen in het concentratiekamp Bergen-Belsen.  

In sommige scholen in Texas en Florida mag dit boek niet gelezen worden omdat ouders van anti-LHBTI-groepen klaagden over seksueel getinte passages. In de passages in haar dagboek schrijft Anne Frank dat ze een mogelijke aantrekking tot vrouwen heeft en er wordt over geslachtsdelen gepraat. Dit komt ook in het stripboek voor.

De school heeft hier voor excuses aangeboden. De school heeft gezegd ‘’het lezen van deze inhoud zal onmiddellijk stoppen’’, dit lieten ze weten in een mail. Er werd ook gezegd dat de lerares excuses gaat aanbieden aan de ouders. De lerares is na dit incident van de klas weggehaald en direct vervangen.

De lerarenvakbond van Texas is hier niet mee eens en noemt dit ‘’een aanval op de waarheid’’. Het Anne Frank Fonds heeft gezegd dat een boek geschreven door een 12-jarige geschikt is voor haar leeftijdsgenoten. De leerlingen in de klas in Texas waren 14 jaar of ouder.

Related posts

Moskee in Heerlen beklad met haatteksten

Pepijn Stam

Grootste platenlabel ter wereld en TikTok hebben ruzie over geld. Geen muziek van The Weeknd.  

Anamaria Marosan

Extinction Rebellion demonstranten hebben een zin meer in natte kleding

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More