NewsroomGLR
GLR

Frankrijk haalt iPhone 12 van de markt.

Foto: Ramal Wickramasinghe

Vanwege stralingsproblemen in Frankrijk wordt de iPhone 12 uit de winkels gehaald. Er zijn zorgen over de hoeveelheid elektromagnetische straling die de apparaten uitzenden, aldus het Franse agentschap voor de regulering van radiofrequenties (ANFR). 

Uit het onderzoek blijkt dat de ledematen van gebruikers worden blootgesteld aan een stralingsniveau van 5,74 watt per kilogram, vooral bij het dragen van je telefoon in je broekzak. Dit overschrijdt de Europese limiet van vier watt. Andere telefoons, waaronder verschillende modellen van de iPhone, voldoen wel aan deze norm. Het onderzoek omvatte in totaal 141 telefoons. 

De Franse toezichthouder heeft Apple twee weken de tijd gegeven om maatregelen te nemen met betrekking tot de reeds verkochte telefoons. Als er geen passende maatregelen worden genomen, moet Apple ze terugroepen. Er wordt gesuggereerd dat een software-update het probleem mogelijk kan oplossen. En dit is hoe: software-updates kunnen verbeteringen bevatten die de hardware beter laten presteren. De update kan de apparaat efficiënter laten draaien, wat leidt tot een soepelere werking en minder uitstoot van elektromagnetische stralingen. Apple heeft aangekondigd dat het de iPhone 12 uit de handel zal halen in Frankrijk. Vanaf volgende week zal het ANFR controleren of de telefoons daadwerkelijk uit de Franse winkels zijn verwijderd. 

De stralingsblootstelling leidt niet tot onmiddellijke zorgen. Het lichaam kan de opwarming van de stralingen goed verwerken, tenzij je koorts hebt, de trap oploopt of sport. In dat geval kan je lichaamstemperatuur iets verder stijgen. De grens van vier watt staat gelijk aan ongeveer een tiende graad opwarming, wat doorgaans goed verdraagbaar is. 

Related posts

Klein maar fijn: City Hub Amsterdam 

newsroomglr

Bibliotheken voor iedereen: Kabinet investeert in beter bibliotheeknetwerk

newsroomglr

‘Inflatie in Nederland stijgt naar 3,2% in januari’

Pepijn Stam

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More