NewsroomGLR
Sport

Het tijdschema van de gp van Singapore en waar te kijken?

Dit weekend is het weer zo ver: De grand prix van Singapore. Na een jaar wachten zijn ze weer teruggekeerd naar het land in Azië. Op zondag wordt de 15e ronde van het kampioenschap verreden. Wie gaat er denk jij winnen?

Vanwege de extreme hitte in Singapore worden de sessie ‘s avonds uitgevoerd. Dat is goed nieuws voor alle Nederlandse fans want door het tijdsverschil zullen de tijden niet veel verschillen met Europese races. Het raceweekend wordt vrijdag 15 september om 11:30 uur afgetrapt met de eerste vrije training. De tweede volgt om 15:00 uur. Op de zaterdag wordt om 11:30 uur de derde vrije training afgetrapt. De kwalificatie begint vervolgens om 15:00 uur. De race is zondag om 14:00 uur.

Aanpassingen aan het circuit 

De afgelopen jaren had het Marina Bay circuit een strakke lay-out met scherpe en “high speed” bochten. Echter is er dit jaar tussen bocht 16 en 19 een aanpassing geweest. Deze bochten verdwijnen en het wordt één lang recht stuk van 379,9 meter. Daarmee gaat het aantal bochten van 23 naar 19. Ook zal daardoor de rondetijd veranderen, ze hopen 20 seconden per rondje sneller te zijn. Mede door deze aanpassing is het aantal ronden in de race ook aangepast, deze gaat van 61 naar 63.

Waar te kijken? 

Je kunt alle sessies plus voor- en nabeschouwing volgen op Viaplay. Download de Viaplay app voor €15,99 per maand. Ook zijn alle sessies te volgen op F1TV, op deze app zijn ook de persconferenties te volgen. Deze kost €7,99 per maand of €64,99 per jaar. 

Ook nog een leuke tip als je gezellig met je vrienden op groot scherm de race wilt kijken. Naast de kuip is racesquare Rotterdam. Daar kan je met je vrienden de race kijken en op een simulator racen! Voor 25,- per persoon kan je 30 minuten sim racen en de race kijken!

Vrijdag 15 september

Eerste vrije training: 11:30 uur

Tweede vrije training: 15:00 uur

Zaterdag 16 september

Derde vrije training: 11:30 uur

Kwalificatie: 15:00 uur

Zondag 17 september

Race: 14:00 uur

Locatie Racesquare Rotterdam

Cor Kieboomplein 513

3077 MK Rotterdam

Related posts

Waarom zou je beginnen met wielrennen?

Jonathan Wisse

LIVE BLOG- Denemarken – Tunesië

newsroomglr

De Grand Prix van Qatar: dat is alles wat je moet weten voor het weekend

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More