NewsroomGLR
GLR

Schoolkantine op het Grafisch Lyceum veel gezonder! 

In de zomervakantie zijn er best wel veel aanpassingen aan de schoolkantine gemaakt. Veel studenten kwamen na de zomer op school en het eerste wat ze opviel was de plotselinge verandering van de kantine. Er is een nieuw catering bedrijf aangenomen met een heleboel nieuwe dingen. Wat? Dat ga je lezen in dit verslag. 

De gezondheid van de leerlingen is natuurlijk het belangrijkste verteld de eigenaar van het cateringbedrijf. Zo verteld hij dat het aanbod van de vorige cateraar vooral veel snacks en ongezonde dingen is. Het bedrijf hoopt de studenten te verleiden van het eten van gezondere producten. Ook is de vormgeving van de kantine aangepast, de reden hiervan is dat het allemaal veelste eentonig was (te geel). Ze hebben geprobeerd de kantine meer sfeer te geven en te zorgen voor een gezelligere omgeving voor de studenten om het gezonde eten er aantrekkelijker uit te laten zien. Het is allemaal wel een stuk duurder geworden maar ja gezond eten is nou eenmaal duurder. Wel denken ze daar over na dus vandaar hebben ze een budget hoek, met wat goedkopere broodjes. 

Ook van belang is de mening van de studenten, deze hebben we gevraagd aan de hand van een poll op ons Instagram account. Bijna alle leerlingen zijn het met elkaar eens, het is te duur. Ook over de smaak verschilen de meningen heel erg. De een vind het heel lekker en de ander loopt toch liever naar de Albert Heijn om wat te lunchen te halen. 

Related posts

Niet alleen op een tandem, maar ook op TikTok

newsroomglr

Help, ik ga stemmen!

newsroomglr

Hou jij het nog vol? Dry january  

Meike van Vliet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More