NewsroomGLR
EntertainmentgebeurtenisLifestyleWeer

Grauwe, natte zomers en een zomerse herfst 

Hoodies, sweaters, lange broeken en dichte schoenen, dat was voornamelijk het aanzicht van deze zomer. Echter nu we steeds dichter bij de herfst komen, des te warmer het lijkt het te worden. Is dit ook echt zo? Of hebben we toevallig wat meer warme dagen later in het jaar? 

Uit rapport van het KNMI, het platform over klimatologie vanuit de overheid, blijkt dat de gemiddelde temperatuur sinds 2008 geen opvallende verschillen vertoont. Het gemiddelde lijkt wat te stijgen met de jaren mee, maar niet genoeg om dit daadwerkelijk opvallend te noemen.  

Aan de laagst gemeten temperaturen in de jaren van 2008 tot het heden (2023), lijken er ook niet grote verschillen naar voren te komen. In 2020 was de laagst gemeten temperatuur flink hoog en viel ook in de lente. Het ging hier om 30 maart 2020, waar de laagste temperatuur van –6,6 graden Celsius, dat jaar werd gemeten. 

Maar naast dat het wat minder koud lijkt te worden, wordt het dan ook warmer? Het gemiddelde lijkt tussen 2008 en heden niet erg te schommelen, maar vanaf 2015 werd het hitterecord van 38,6 graden Celsius die sinds 1901 niet verbroken was, tot twee keer toe bijna verbroken. Zowel op 2 juli 2015 en 26 juli 2018, werd 38,2 graden Celsius gemeten, dit scheelt maar 0,4 graden met het lang-houdende hitterecord.  

Op 25 juli 2019, werd het record daadwerkelijk verbroken, met een temperatuurmeting van 40,7 graden Celsius. Daarnaast werd het hitterecord van ‘de warmste junimaand sinds 1901,’ verbroken.  

Related posts

31 oktober: Halloween, waar is het eigenlijk ontstaan?

newsroomglr

Gameliefhebbers opgelet! 

newsroomglr

Shinen met dé kledingtrends in de herfst 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More