NewsroomGLR
EntertainmentGLRRotterdam

Ga varend door je weekend heen bij de Wereldhavendagen!

Foto: Anne Reitsma

Bekijk de vele schepen, excursies of de activiteiten op de kade en op het water tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Komend weekend is alweer de 46e editie, en dit zijn de highlights die zeker niet te missen zijn!

Op het water:

Vrijdag 1 september 2023 is de opening van de 46e editie van de Wereldhavendagen. Dit word geopend door een nautisch saluut en scheepshoornconcert, waarna de paratroopers van de Koninklijke Marine een landing zullen maken in het water voor het publiek op de kade.

Dit weekend laat onze Koninklijke Marine zien hoe zij opgaan tegen piratenschepen en hierdoor ook de zeehandelsroutes veilig houden van piraterij en andere gevaren.

Tijdens de avondshow zaterdagavond zijn er vele optredens, een schepenparade en een grote vuurwerkshow! Ook is de avondshow dit jaar erg speciaal, vanwege het element ‘Lichtjes voor Sophia’. De deelnemers aan de schepenparade zijn verlicht als eer van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, en de zieke kinderen uit het ziekenhuis varen mee op de boten.

Op de kade:

Seabubbles is een duurzame auto, vliegtuig en boot in één. De Seabubble is ontworpen om op een duurzame manier de files te verminderen en gebruik te maken van de ongebruikte vaarwegen. Op deze manier reis je comfortabel, duurzaam en sneller naar je bestemming te komen.

De Douane geeft dit jaar veel demonstraties en verteld uitgebreid over hun werk. Neem een kijkje bij de meest bizarre beslaggenomen goederen, voel hoe zwaar een kogelwerend vest nu echt is of bekijk de duikers van de Douane door het glas van de duikcontainer.

Bij Kenbri Fire Fighting kun je allerlei soorten redvoertuigen bekijken, ermee op de foto en zelfs een brand blussen. Kenbri verzorgt, verhuurt en levert alle materialen voor professionele brandbestrijding en incidentbestrijding voor sectoren zoals Defensie, Maritiem en luchtvaart.

RSCW:

Rotterdam Street Culture Week, is de week voor alle street culture stromingen om hun talenten te laten zien, en hun verhaal met een passie te delen. Van skaters tot BMX-coureurs, voetballers tot graffiti-artiesten en nog zo veel meer. RSCW begint officieel pas na de wereldhavendagen, maar geven dit weekend alvast een voorproefje. Je kunt alle talenten vinden bij de RSCW Stage, het podium in de Veerhaven.

Related posts

Kan je lekker cashen door de verkoop van je organen?

newsroomglr

Slecht Weer! Wat moet ik doen?

newsroomglr

Bacherlorette Sylvia geeft laatste roos weg

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More