NewsroomGLR
GLR

Poetry Festival Rotterdam

Dichters van over de hele wereld komen 9,10 en 11 juni naar Rotterdam. Dit jaar wordt de 53ste editie van het Poetry international festival Rotterdam gehouden in het LantarenVenster en in het Verhalenhuis Belvedère. Dichters van over de hele wereld komen naar Rotterdam om hun dichtkunsten te delen. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei workshops. 

There is a poem for that  

Poëzie is een vorm van literatuur waarin er op een ritmische als zowel esthetische manier wordt geschreven. Poëzie komt al eeuwenlang voor. Mensen kunnen er hun gevoelens en gedachtes in kwijt. Bij poëzie heb je de volledige vrijheid om jezelf te uiten. Dat is wat het Poetry International Festival Rotterdam ook aanmoedigt.  

“There is a poem for that”, luidt het thema van het festival. Tijdens deze editie laten dichters zien dat er voor alles een gedicht is. Niets is te gek. Laat je creativiteit de vrije loop en laat je inspireren door de onbegrensde poëzie van de dichters.  

Doven en slechthorenden 

Ook voor dove en slechthorende belooft dit een spectaculaire editie te worden. Zondag 11 juni worden er gedichten en lezingen voorgedragen in gebarentaal. De highlight van de dag zal het optreden zijn van de dove Amerikaanse dichter Justin Perez. Tijdens het event gaat hij in gesprek met het publiek, het discussieonderwerp is  “ There is a sign for that”.  

Progamma en tickets  

Drie dagen lang kun je dichtkunsten van over de hele wereld bewonderen in het LantarenVenster en in het Verhalenhuis Belvedère. Tickets kun je al verkrijgen vanaf 22,50 euro. Het volledige progamma en de tickets kun je hier https://www.poetryinternational.com/nl/  vinden.  

Related posts

‘Inflatie in Nederland stijgt naar 3,2% in januari’

Pepijn Stam

Veiligheidsgevoel daalt: “Je bent hier niet meer veilig” 

Denise Naomi Jense

Hoe zit het met Osiris?

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More