NewsroomGLR
GLRnewsroom

Kroning van koning Charles

Op 6 mei zal koning Charles officieel bekroond worden tot koning. Dit zal in Nederland op NPO1 en NOS worden uitgezonden. In dit artikel lopen we even de zaken af waar we nu alvast van op de hoogte zijn. 

Vanwege het overlijden van koningin Elizabeth vorig jaar, laat de kroning nog even op zich wachten uit respect. Dit is een standaard rouwproces in Engeland. Charles heeft ook niet veel tijd gehad om de dood van zijn moeder te verwerken, want hij had veel verplichtingen die op hem staan te wachten als aanstaande koning. 

Controversieel 

De datum van de kroning wordt door vele als controversieel beschouwt, vanwege het feit dat de verjaardag van Charles zijn kleinzoon Archie Harrison Mountbatten-Windsor op deze dag valt. Gezien de spanningen tussen de royal family en prins Harry en zijn vrouw komt deze actie als een sneer naar hen over. 

Feestelijke activiteiten  

Koning Charles wil voor zijn kroning dat de inwoners van Engeland feest kunnen vieren met elkaar. Ook wil Charles dat bekende artiesten een optreden komen doen op zijn kroning. Vanuit het koningshuis gaan zijn er beloften dat grote namen zullen verschijnen, alhoewel Charles tot nu toe alleen maar afwijzingen heeft gehad.  

Voor het traditionele gedeelte van de kroning wordt er een officiële ceremonie in de Westminster Abbey gehouden. Op verzoek van prins Charles wordt deze ceremonie wat korter gehouden dan voorgaande kroningen. 

Ga jij de kroning van koning Charles ook volgen? 

Related posts

Excursie voor de 2e jaars redactie studenten van het GLR 

newsroomglr

“Ik ben geen nazi” aldus prins Bernhard lid van de NSDAP 

newsroomglr

Klein maar fijn: City Hub Amsterdam 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More