NewsroomGLR
Sport

Recordbedrag voor NFL-speler

From Week 10 of the NFL Season featuring the Washington Commanders at the Philadelphia Eagles from Lincoln Financial Field, Philadelphia, Pennsylvania, November 14, 2022. (All-Pro Reels / Joe Glorioso)

De Amerikaanse quarterback Jalen Hurts is sinds deze week de bestbetaalde NFL-speler allertijden. Jalen Hurts verlengt zijn contract bij de Philadelphia Eagles voor vijf jaar. In die vijf jaar gaat de quarterback 233 miljoen euro verdienen. Hij verdient dan maar liefst 47 miljoen per jaar. Jalen Hurts verbreekt het record van Patrick Mahomes, die in 2020 een tienjarig contract ondertekende voor 435 miljoen euro.  

Jalen Hurts was in de draft van 2020 gekozen door de Philadelphia Eagles. Jalen werd pas laat gekozen in de draft, hij pas in tweede ronde gekozen als 53e. Jalen Hurts maakte een stormachtige ontwikkeling door, zo bereikte Hurts aan het einde van zijn rookieseizoen de basis. 2022 was het jaar van Hurts, je kan wel spreken van een break-out seizoen, zo bereikte Hurts het tweede all pro team van de NFL. In het NFL pro team zitten de beste spelers van dat jaar, Jalen is uiteindelijk achter Patrick Mahomes geëindigd als beste quarterback. 

Jalen Hurts leidde het vorige seizoen zijn team zelfs naar de SuperBowl finale. De finale speelden ze tegen de Kansas City Chiefs, het team van Patrick Mahomes. Hurts kon het seizoen niet goed afsluiten. Hij verloor namelijk de SuperBowl finale met 3 punten verschil, de eindstand was uiteindelijk 38-35 in het voordeel van Kansas. 

Related posts

MATCHDAY| AS Roma-Feyenoord  

newsroomglr

Bekerklassieker in de halve finale!

newsroomglr

Van rookie tot king 

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More