NewsroomGLR
Sport

DE TEGENSTANDER| Punten tegen Utrecht noodzakelijk voor het kampioenschap

Historie

FC Utrecht werd in 1970 opgericht. De fusieclub komt voort uit drie verschillende clubs: DOS, Elinkwijk en Venox. FC Utrecht won in 1985, 2003 en 2004 de KNVB Beker en in 2004 ook de Johan Cruijff Schaal. Verder wordt er bij FC Utrecht het rugnummer 4 niet meer gedragen. Dat nummer zal voor altijd voor David Di Tommaso zijn. Een verdediger die in 2005 in zijn slaap overleed. FC Utrecht speelt sinds de oprichting van de club aan een ongebroken reeks in de Eredivisie

Bij FC Utrecht zijn ook oud Feyenoorders actief geweest, denk bijvoorbeeld aan Dirk Kuyt, Henk Fraser, Jacob Lensky, Willem van Hanegem, Jens Toornstra en Yassin Ayoub. Van de 56 thuisduels tegen de Dommenaren heeft Feyenoord er 38 gewonnen, 14 gelijk gespeeld en 4 verloren. Een mooie statistiek voor alle Feyenoorders. In de laatste ontmoeting in De Kuip werd het 2-1 voor de Rotterdammers mede door een eigen doelpunt van Mike van Der Hoorn.

Actueel

In de laatste drie duels is FC Utrecht ongeslagen, de laatste nederlaag was op 18 maart tegen Go Ahead Eagles het werd daar 1-2 voor The Eagles. Ook was trainer Henk Fraser ontslagen na een opstootje op de training, de nieuwe aangestelde coach is de Deen Michael Silberbauer. Sinds de komst van de Deense coach heeft FC Utrecht 5 wedstrijden van de 15 gewonnen. Met 29 wedstrijden gespeeld staan de Dommenaren op een zevende plek met 45 punten. De punten zijn hard nodig voor een zekerheid voor de kwalificatie voor de Conference League.

Analyse tegenstander

De ploeg van Michael Silberbauer speelt zijn wedstrijden in een traditionele 4-3-3 opstelling. De verdedigers zijn meestal Hendriks, Viergever, van der Hoorn en Klaiber. Het middenveld van FC Utrecht bestaat meestal uit van de Streek, Brouwers en de oud Feyenoorder Jens Toornstra. De aanvallers zijn ook meestal hetzelfde en zal dus hoogstwaarschijnlijk bestaan uit Boussaid, Booth en de doelpuntenkanon Douvikas. FC Utrecht wist dit seizoen 45 doelpunten te maken en 42 tegen gekregen dit maakt het doelsaldo 3. Dit zijn de meeste doelpunten tegen van de top zeven in de Eredivisie. De topscorer is Douvikas die ook op dit moment de topscorer is van de Eredivisie. Hij heeft dit seizoen 14 doelpunten gemaakt in 27 wedstrijden voor de club. Er zijn verder geen blessures bekend bij de selectie van FC Utrecht.

Related posts

Sportmodule Zaalvoetbal GLR 

newsroomglr

18-jarige Julia Ituma overleden na val uit raam van hotelkamer  

newsroomglr

Bekerklassieker in de halve finale!

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More