NewsroomGLR
Sport

MATCHDAY| AS Roma-Feyenoord  

Vanavond is het zo ver de return in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. Feyenoord heeft de heen wedstrijd in Rotterdam met 1-0 gewonnen en gaat in het Stadio Olympico deze voorsprong verdedigen. De wedstrijd wordt om 21:00 afgetrapt.  

Heen wedstrijd 

De eerste wedstrijd in de kuip werd dus met 1-0 gewonnen door Feyenoord. Mats Wieffer schoot met een dropkick de bal langs doelman Rui Patricio. Ook was er natuurlijk de mooie sfeeractie met al het opblaasmateriaal dat de Kuip rondging. Dit gaf een hele gezellige sfeer in plaats van een vijandige sfeer die er toch gauw hangt als er veel vuurwerk afgestoken wordt. Maar het resultaat was natuurlijk het aller beste aan de hele avond, want met een voorsprong de tweede wedstrijd in gaan is natuurlijk erg lekker. Zeker met een tegenstander van het kaliber Roma.  

Roma bleek wel een sterke tegenstander te zijn dat was in de eerste wedstrijd ook goed te zien. Ze hebben gevaarlijke spelers zoals Pellegrini , Abraham en Dybala. Voor Dybala is het alleen nog niet zeker of hij kan spelen, hij viel vorige week tegen Feyenoord namelijk uit met een spierblessure. Wel wordt die al de hele week klaargestoomd voor het duel van vanavond.  

Situatie in Rome  

In Rome hangt er wel een gespannen sfeer en dit komt dan niet per se alleen door de wedstrijd. De politie staat namelijk op scherp doordat er toch veel Feyenoorders zijn afgereisd naar Rome. In 2015 ging het namelijk ook al flink fout en daardoor is er veel politie aanwezig. Feyenoordfans zouden zelfs afgesproken hebben met fans van Napoli om samen te spannen tegen de aanhang van AS Roma. Ook is er al een aanval afgeslagen door de politie, dit ging om een aanval van Roma fans op een pub waar Feyenoorders aanwezig waren. Ook de fontein die eerder in 2015 gesloopt werd is afgezet ook is er 1500 man extra politie aanwezig in de stad om de situatie onder controle te houden. 

Uitblinker bij Feyenoord  

Orkun Kokcü is de absolute uitblinker bij Feyenoord en dat was ook al te zien in de eerste wedstrijd tegen Roma. Kokcü domineerde het middelveld en hield zich sterk tegen Roma. Hij is fitter dan ooit en is voor Feyenoord een echte leider geworden en vanavond zal hij zijn team weer op sleep touw moeten gaan nemen tegen een sterke tegenstander. In gesprek met de NOS gaf hij zelf aan dat die er wel vertrouwen in heeft zeker na de wedstrijd van vorige week.  

Related posts

Padellen: de nieuwe hit, maar hoe werkt het eigenlijk?

newsroomglr

Spanning in de Eredivisie is om te snijden!

newsroomglr

Verwachtingen van de Oranje Leeuwen  

newsroomglr

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More